Naar hoofdinhoud

Het WTCB werd Buildwise: lees er hier alles over.

Opleiding

Terugkomsessie Inspecteren van gebouwen volgens NEN 2767 | Sint-Stevens-Woluwe

Nog 14 plaatsen vrij!
Conditiemetingen

Buildwise organiseert een opleidingscyclus 'Conditiemeting van gebouwen volgens NEN 2767'. U kan zich inschrijven per module.

Organisator: Buildwise
Buildwise organiseert een terugkomsessie voor inspecteurs conditiemeting van gebouwen volgens de Nederlandse norm NEN 2767. De sessie gaat door in Brussel en heeft als onderwerp het risicogedreven rapporteren bij conditiemeting van gebouwen. Expert Marc Heijmans zoomt daarbij in op de risicomatrix en hoe die op een relevante manier kan gehanteerd worden in de inspectie en het verslag. Ook is er aandacht voor de combinatie van de aandachtspunten 'conditie' en 'risico' in het verslag. Tijdens de opleidingsdag is er zowel aandacht voor het perspectief van de opdrachtgever als van de inspecteur.
Het inspecteren van gebouwen volgens NEN 2767 kan verschillende doelen hebben: bepalen van onderhoudsbehoeften en -budgetten, nulmeting bij oplevering van nieuwbouw, kopen en verkopen, huren en verhuren, enz. Men kan de inspectie doen vanuit het oogpunt om wettelijk in orde te zijn met het gebouw of om het gebouw in een bepaalde conditie te houden of te krijgen. Steeds vaker wordt er evenwel voor gekozen om ook risicogedreven te gaan inspecteren. Dit betekent concreet dat het aspect 'risico' een veel centralere factor wordt in de inspectie en de daaruit volgende rapportering. De Vlaamse overheid kiest daar bijvoorbeeld al enkele jaren voor. Wanneer het gaat over risico’s, dan spelen de volgende zaken:
  • Het onderkennen van relevante risicoaspecten
  • Het bepalen van de hoogte van het risico
  • Het handelen op basis van de geconstateerde risico’s
 
Bijvoorbeeld: staan de grootste risico’s in het inspectieverslag? De meest relevante risico’s? Waarom staat er in het verslag dat een bepaald gebouwonderdeel conditiescore 5 heeft, maar niet wat daar de risico’s van zijn? Enz.
Marc Heijmans van het ingenieurs- en organisatieadviesbureau PVM is docent voor deze opleiding. De opleiding gaat ter plaatse door (nieuw gebouw Buildwise, Kleine Kloosterstraat 23 in Zaventem) op donderdag 30 maart 2023 tussen 09.00 u. en 12.00 u
Voor deze opleiding werden 2 punten aangevraagd in het kader van de permanente vorming van gecertificeerde inspecteurs NEN 2767.
De kostprijs van deze halve opleidingsdag bedraagt 90 euro (excl. BTW) en is gericht op inspecteurs conditiemeting van gebouwen volgens NEN 2767. Na inschrijving kunt u kosteloos annuleren tot een week voor het evenement. Uw persoonsgegevens worden door Buildwise in een bestand opgenomen om u te kunnen informeren over hun activiteiten. Overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming van 27 april 2016, kunt u uw gegevens opvragen, laten corrigeren en verwijderen door te mailen naar cursus@buildwise.be.
30 maart 2023
Kleine Kloosterstraat 23
Sint-Stevens-Woluwe, Vlaams-Brabant, België
€ 90,00 Deelnameprijs

Extra informatie

Geen subsidie