Naar hoofdinhoud

Buildwise biedt gratis onlineopleiding ‘Vocht in gebouwen en de impact op renovatie’

Terug naar glaswerken

L'humidité dans les bâtiments est souvent un problème tenace qui nécessite un diagnostic correct, surtout en cas de rénovation. Même en tant que professionnel de la rénovation, vous êtes parfois confronté à des défis techniques pour lesquels nous, au Buildwise, avons déjà acquis une grande expertise. Et nous sommes heureux de partager ces connaissances avec vous au cours d'une formation en ligne.

Vocht is een van de belangrijkste oorzaken van de aantasting van gebouwen en kan een negatieve invloed hebben op het energieverbruik, maar ook op het comfort en de gezondheid van de bewoners. Vochtproblemen staan dan ook nog steeds met stip bij de vragen die bij de dienst Technisch Advies (ATA) van Buildwise binnenkomen.

De dienst Technisch Advies van Buildwise maakt regelmatig een rangschikking op van meest voorkomende bouwproblemen waarvoor advies wordt gevraagd. Echte vochtproblemen (infiltratie, opstijgende vocht, condensatie, …) staan met 12% op de tweede plaats, na problemen door fouten bij details of uitvoeringsprincipes (19%). Daarbij moet gezegd worden dat dit tweede type heel vaak leidt tot vochtproblemen! Vocht is ook vaak te linken met ‘beweging/vervorming’ (9%), ‘scheurvorming’ (6%), ‘chemische/biologische degradatie’ (6%), of ‘corrosie’ (1%). In al deze categorieën is vocht vaak een of hét onderliggend probleem. Een goed inzicht in vocht in gebouwen is dus noodzakelijk!

 

 

Bij een renovatieproject is het essentieel om eerst een diagnose van eventuele vochtproblemen vast te stellen en om het vochtprobleem vervolgens doeltreffend te behandelen.  Om een beter zicht te krijgen op de problematiek van vocht in gebouwen, biedt Buildwise bouwprofessionals een gratis onlineopleiding in het kader van het project BE REEL!  Deze bestaat uit 2 delen die elk een uur duren.

 

Wat komt er aan bod? 

  • Grondslagen, vochtoorzaken en diagnose (deel 1) 
  • Bestrijding van vocht en praktijkgevallen (deel 2) 

Hoe start je de opleiding? 

Je maakt in één stap jouw account aan en je kunt zo aan de slag!  

Start met leren