Naar hoofdinhoud

Het WTCB werd Buildwise: lees er hier alles over.

Pak gebouwbeheer slimmer aan met andere bouwbedrijven

Terug naar nieuws

Gebouwen worden steeds complexer om te onderhouden en te beheren. Gebruikers stellen bovendien steeds hogere eisen aan hun gebouw. Als bouwbedrijf moet je het gebouwbeheer dan ook ‘slimmer’ aanpakken, bijvoorbeeld door samen te werken met andere innovatieve bedrijven.

Pak gebouwbeheer slimmer aan met andere bouwbedrijven

De nieuwe cluster Smart Buildings in Use verenigt de nieuwste technologieën en brengt bouwbedrijven samen om nieuwe opportuniteiten op te sporen en tot innovatieve ontwikkelingen te komen. Deze nieuwe technologieën moeten de hoge verwachtingen van de gebruikers inlossen en tegelijkertijd de totale levenscycluskosten onder controle helpen houden. Denk bijvoorbeeld maar aan performante software (FMIS, BIM), geïntegreerde sensoren om installaties aan te sturen, het Internet of Things, drones voor inspecties en artificiële intelligentie (AI) als hulp bij het onderhoud.

Het WTCB wil bouwbedrijven stimuleren om kennis uit te wisselen en partnerships aan te gaan. Deze samenwerking zal leiden tot een verhoogde kennis, een toegenomen digitalisering van de onderhouds- en beheersactiviteiten en vooral een bouwsector die zich sterker ontplooit.

Benieuwd hoe je het onderhoud slimmer kan aanpakken met nieuwe technologieën? Ben je nog op zoek naar een partner om te innoveren? Kom naar ons kick-off-event op 21 maart en maak kennis met de nieuwe cluster Smart Buildings in Use.

Schrijf je in

De cluster wordt gesteund door het Agentschap Innoveren & Ondernemen

De cluster wordt gesteund door het Agentschap Innoveren & Ondernemen van de Vlaamse overheid.