Naar hoofdinhoud

Het WTCB werd Buildwise: lees er hier alles over.

Key Account Manager Construction & Innovation

Terug naar onze vacatures

Als sterk, dynamisch en groeiend onderzoeks- en innovatiecentrum zijn wij steeds op zoek naar nieuwe collega’s die graag willen meewerken aan de toekomst! Europa moet klimaatneutraal worden tegen 2050, ons gebouwenpark staat voor een massale energetische renovatiegolf en circulair bouwen moet verder ontwikkeld worden om het gebruik van eindige hulpbronnen te beperken. Ook de productiviteit van de bouwsector moet de komende jaren sterk toenemen om concurrentieel te blijven.

Buildwise is opgericht door en voor de bouwsector en heeft als missie om bouwprofessionals te ondersteunen om de kwaliteit, productiviteit en duurzaamheid te verbeteren en de weg vrij te maken voor innovatie op werven en in bouwbedrijven.

Bij Buildwise zoeken we uitzonderlijke talenten die deze boeiende maatschappelijke en technische opportuniteiten met beide handen willen grijpen en een steentje willen bijdragen aan een groenere planeet! Of je nu een ervaren professional of pas afgestudeerd bent, je krijgt de kans om samen te werken op innovatieve en uitdagende projecten.

Onderzoek & Innovatie
Brussel (Greenbizz)
Master
2-5 jaar ervaring
Onbepaalde duur

Wat doe je precies?

Je werkt binnen de directie ‘Onderzoek en ontwikkeling’.

Als Key Account Manager spoor je nieuwe innovatieve bouwbedrijven op en identificeer je hoe Buildwise hen zou kunnen ondersteunen. Je bent de vertrouwenspersoon en SPOC van onze huidige partners en treedt op als een coördinator tussen onze verschillende expertisediensten voor een optimale ondersteuning van de bouwbedrijven.

Jouw Profiel

 • Je hebt ervaring met klantencontacten en het werven van projecten. Klantenbeheer kent voor jou geen geheimen.
 • Je hebt aantoonbare ervaring in of affiniteit met de bouw, bij voorkeur op het vlak van renovatie, energie of circulariteit.
 • Je hebt een masterdiploma op economisch of technologisch vlak.
 • Je hebt een uitstekende kennis van het Nederlands en een goede operationele kennis van het Frans.
 • Je hebt oog voor nieuwe business- en valorisatieopportuniteiten, gekoppeld aan interne en externe expertise.
 • Je bent enthousiast en gemotiveerd. Je kan collega’s inspireren en betrekken.

Dit zijn jouw voornaamste taken:

 • Je bouwt verder een netwerk uit van klanten en partners. Samen met deze klanten, interne teams en externe partners ga je aan de slag om voor de klanten toegevoegde waarde te creëren. Je treedt op als een gesprekspartner.
 • Je identificeert opportuniteiten voor de valorisatie van de expertise binnen Buildwise, mede tot stand gekomen via projecten. Je maakt keuzes wat de vorm van samenwerking betreft. Je kan anderen motiveren bij de opbouw van de contractportfolio’s. Je speelt bovendien een belangrijke rol in het opstarten van samenwerkingen met klanten en partners.
 • Je staat ten dienste van de organisatie en de laboratoria en je zoekt samen met hen naar complementariteit en meerwaarde. Je zorgt voor een vlot proces en bouwt dit stelselmatig op. Je treedt coördinerend op en werkt daarvoor steeds samen met een team van experten en managers. Je kan wisselen tussen kleine en grotere dossiers.
 • Je bepaalt op basis van de noden van de markt en de doelstellingen van Buildwise mee welke nieuwe innovatietrajecten of ontwikkelingen het meeste potentieel hebben voor een succesvolle valorisatie en je tracht die daarna mee te ontwikkelen.
 • Je volgt markten, sectoren, trends en evoluties op.

Dit bieden wij jou:

 • een heel gevarieerde en uitdagende job
 • een zinvolle werkomgeving voor jezelf, voor de bouwsector en voor de planeet
 • een open, betrokken en diverse werkplek, waar je de kans krijgt om een impact te maken
 • mogelijkheden om je carrière te ontwikkelen
 • ondersteuning via ons integratieproces, opleidingsmogelijkheden en expertcoaches
 • een vast contract met een groeiend salaris en concurrentiële arbeidsvoorwaarden
 • flexibele werkuren en een telewerkbeleid voor een goed evenwicht tussen werk en privé. Buildwise hecht immers veel belang aan welzijn
 • een werkplek vanuit onze locatie te Greenbizz (Brussel), maar met behoud van de connectie met onze andere zetels.

Solliciteer snel, we maken zeer graag kennis met nieuwe talenten!

Solliciteer

Meer jobs zoals deze

Jobs Gen

Onderzoek(st)er Renovatie en Restauratie

Als onderzoekscentrum kijkt Buildwise steeds naar de toekomst opdat de sector zou blijven evolueren en innoveren en vooral kwalitatief en competitief sterk zou staan. Buildwise is opgericht in 1959 door en voor de bouwsector.

Wat doe je precies?

De huidige klimaatuitdagingen en de noodzakelijke herstellingen van het bestaand gebouwpatrimonium maken verder onderzoek en innovatie omtrent deze thema’s actueler dan ooit tevoren. Hoe kunnen we met moderne technologieën ons bestaand (historisch) patrimonium sneller en beter in kaart brengen? Hoe kunnen we beschadigde gebouwen terug in conditie brengen met hedendaagse en toch compatibele ingrepen? Hoe kunnen we onze Belgische gebouwen snel, robuust en toekomstgericht renoveren? Hoe dienen we om te gaan met erfgoedgebouwen en -materialen? Daarom is het labo ‘Renovatie en Erfgoed’ specifiek op zoek naar een gemotiveerde collega die door deze vragen en uitdagingen geboeid is.

Je gaat aan de slag in het labo ‘Renovatie en Erfgoed’, waar je – naast een sterke technologische ondersteuning en dienstverlening voor bouwprofessionelen – ook innovatief onderzoek verricht op internationaal, nationaal en regionaal niveau met betrekking tot de volgende thema’s:

 • diagnose van gebouwen en bouwschade vóór renovatie
 • onderzoek naar materialen en technieken voor de conservatie en bescherming van historische gebouwen
 • verzoening van erfgoed, comfort en energie
 • geïndustrialiseerde technieken voor versnelde en verbeterde renovaties
 • gebruik van moderne 3D digitale technieken zoals fotogrammetrie, laserscanning, drones en 3D-printing voor de renovatie en restauratie van het bestaande gebouwenbestand.
Onderzoek & Innovatie
Brussel (Greenbizz)
Master of doctoraat
Geen ervaring vereist
Onbepaalde duur