Over Buildwise

Als sterk, dynamisch en groeiend onderzoeks- en innovatiecentrum zijn wij steeds op zoek naar nieuwe collega’s die graag willen meewerken aan de toekomst! Europa moet klimaatneutraal worden tegen 2050, ons gebouwenpark staat voor een massale energetische renovatiegolf en circulair bouwen moet verder ontwikkeld worden om het gebruik van eindige hulpbronnen te beperken. Ook de productiviteit van de bouwsector moet de komende jaren sterk toenemen om concurrentieel te blijven. 

Buildwise is opgericht door en voor de bouwsector en heeft als missie om bouwprofessionals te ondersteunen om de kwaliteit, productiviteit en duurzaamheid te verbeteren en de weg vrij te maken voor innovatie op werven en in bouwbedrijven. 

Bij Buildwise zoeken we uitzonderlijke talenten om deze boeiende maatschappelijke en technische opportuniteiten met beide handen te grijpen en een steentje willen bijdragen aan een toekomstige groenere planeet! Of je nu een ervaren professional bent of pas afgestudeerd, je krijgt de kans om samen te werken op innovatieve en uitdagende projecten. 

Expertise & Ondersteuning
Limelette en/of Sint-Stevens-Woluwe
Master
5-10 jaar ervaring
Onbepaalde duur

WAT DOE JE PRECIES?
De Legal Counsel zorgt ervoor dat de activiteiten van de organisatie voldoen aan alle toepasselijke wet- en regelgeving. Hij/zij beheert effectief de juridische risico's en implementeert compliance programma's om te voldoen aan de ethische normen die nodig zijn om de missie van Buildwise te vervullen.

JE BELANGRIJKSTE TAKEN :
Strategie:
- Interne en externe juridische kennis en expertise ontwikkelen om te voldoen aan de huidige en toekomstige behoeften van Buildwise.
- Actief bijdragen tot de ontwikkeling van de juridische strategie en de klantgerichtheid ervan door de behoeften van de afdelingen en directies te identificeren en op te treden als een bron van interne en externe informatie.
- Ontwikkelt een geharmoniseerde aanpak van issue management en juridische ondersteuning binnen Buildwise.
- Houdt best practices en relevante juridische ontwikkelingen in de gaten
- Analyseert 'Legal' gegevens en verschaft informatie ter ondersteuning van organisatorische besluitvorming, identificeert gebieden voor verbetering en beoordeelt risico's en opportuniteiten.

Operationeel beheer:
- Fungeert als het belangrijkste aanspreekpunt voor alle juridische zaken met betrekking tot de organisatie, zowel intern als extern.
- Begeleidt en organiseert interne juridische ondersteuning, zorgt ervoor dat de nodige juridische adviezen en opinies worden verstrekt, waarbij gebruik wordt gemaakt van de expertise van de afdeling Finance, en ziet toe op de naleving van de toepasselijke wet- en regelgeving.
- Ontwikkelt en actualiseert juridisch beleid en juridische procedures.
- Werkt samen met interne belanghebbenden die verantwoordelijk zijn voor het afdwingen van naleving.
- Werkt samen met externe advocaten en andere belanghebbenden om juridische kwesties en potentiële geschillen op te lossen.
- Kadert en houdt toezicht op het beoordelen, opstellen en onderhandelen van contracten met subsidieverlenende instanties, klanten, leveranciers en andere belanghebbenden.
- Biedt ondersteuning bij het beheer van rechtszaken waarmee de organisatie te maken kan krijgen en coördineert waar nodig met externe advocaten.
- Beschermt de intellectuele eigendomsrechten van de organisatie, waaronder handelsmerken, octrooien en auteursrechten, en biedt ondersteuning aan de eenheid Octrooien.
- Geeft advies en organiseert interne trainingen over juridische kwesties.
- Zorgt voor de archivering van juridische documenten.
- Stemt af met de Quality, Environment, Risk & Compliance Manager.

JOUW PROFIEL :
- Master in de rechten,
- Werkervaring (minimaal 5 tot 10 jaar) bij voorkeur op een juridische afdeling van een organisatie/bedrijf.
- Goede kennis van wet- en regelgeving op het gebied van compliance, gegevensprivacy, intellectueel eigendom en andere relevante juridische gebieden.
- Uitstekende communicatie- en onderhandelingsvaardigheden om met verschillende belanghebbenden te communiceren.
- Sterke communicatieve en interpersoonlijke vaardigheden om te werken met belanghebbenden op alle niveaus.
- Ervaring met werken in een matrixorganisatie en/of in de bouwsector is een pluspunt.
- Aandacht voor detail en toewijding aan het leveren van resultaten van hoge kwaliteit.
- Sterk gevoel voor vertrouwelijkheid en professionele ethiek.
- Goede kennis van het Nederlands en het Frans.

Wat mag je van Buildwise verwachten? 

  • Een heel gevarieerde en uitdagende job
  • Een zinvolle werkomgeving voor jezelf, voor de bouwsector en de planeet.
  • Een open, betrokken en diverse werkplek. Waar je de kans hebt om een impact te hebben.
  • Ondersteuning via ons integratieproces, opleidingsmogelijkheden en expert- coaches.
  • Een vast contract en concurrentiële arbeidsvoorwaarden.
  • Flexibele werkuren en een telewerkbeleid voor een goed evenwicht tussen werk en privé. Buildwise hecht veel belang aan welzijn!
  • Je gaat werken vanuit onze locatie te Zaventem OF Limelette, maar behoudt de connectie met onze andere zetels.
  • Kom je met het openbaar vervoer? We organiseren een vervoers regeling vanuit Brussel Centraal en Ottignies.

Maak deel uit het Buildwise-verhaal?

SOLLICITEREN

Meer jobs zoals deze