Naar hoofdinhoud

Onze databank met bouwdetails bevat meer dan 450 2D- en 3D-constructiedetails en bouwkundige tekeningen, klaar voor gebruik in jouw plannen. Ontdek het snel!

Buildwise, voor bouwspecialisten zoals jij!

Buildwise, voorheen WTCB, legt nu nog meer nadruk op innovatie, samenwerking en een geïntegreerde aanpak tussen de verschillende disciplines.

Ontdek de evolutie
buildwise-logo

Ontdek Buildwise

De bouwsector beleeft momenteel een uitdagende periode, die zowel kansen biedt als complex is. Buildwise is meer dan een nieuwe naam voor onze organisatie: we willen een gids zijn die de modernisering van de sector aanwakkert.” zegt Olivier Vandooren, Directeur-generaal van Buildwise.

Buildwise voorheen WTCB, heeft als missie om bouwprofessionals te ondersteunen om de kwaliteit, productiviteit en duurzaamheid te verbeteren en de weg vrij te maken voor innovatie op werven en in bouwbedrijven.

Buildwise beantwoordt je praktische vragen

Technisch Advies

Stel je vragen aan onze ingenieurs

Een technisch probleem op de werf, een meningsverschil met je klant, of gewoon behoefte aan advies voor je een bepaalde opdracht uitvoert? Aarzel niet om een beroep te doen op de ingenieurs van Buildwise van de afdeling Technisch advies!

Renovatiedetails

Bouwknooppunten speciaal ontworpen voor renovatieprojecten

Energetische renovatie is een belangrijke doelstelling van de Green Deal. Tegen 2050 moet ons gebouwenbestand volledig gerenoveerd zijn. De uitdaging bestaat erin de energieprestaties van het gebouwenbestand aanzienlijk te verbeteren. Buildwise stelt daarom de sector typische details van thermische isolatie bij renovatiewerkzaamheden ter beschikking.

Digitaal op de werf

Praktijkvoorbeelden van digitale technologieën

Ook de bouwsector digitaliseert, waardoor sneller en efficiënter bouwen mogelijk wordt. Om wegwijs te raken in het ruime aanbod van nieuwe digitale technologieën, toont Buildwise enkele toepassingen van innovatieve tools. Zoek en ontdek in welke demonstraties, technologieën en toepassingen voor jou interessant zijn.

Buildwise Magazine

Ontdek hier online de laatste en vorige edities van het Buildwise magazine (voorheen WTCB Contact), vol bouwinformatie per vakgebied.

Lees het Buildwise Magazine

Onze projecten worden voornamelijk ondersteund door

VLAIO Combilogo Innoviris We fund your future Wallonie Vertical FOD Economie Europe Flag Sponsorlogo EFRO Banner Bxl Europe Fr Nl