Checklists voor stukadoors en gevelwerkers: van eerste controle tot onderhoud

Streef jij als stukadoor of gevelwerker altijd naar perfectie? Dan vormen onze checklists vanaf nu jouw geheime wapen. We helpen je om in elke fase van de pleisterwerken de kwaliteit ervan te garanderen: van de controle voor je begint over de oplevering tot het onderhoud van een bepleisterde gevel.  

 

Wij van Buildwise zorgen voor de nodige expertise en achtergrondinfo, jij voor tevreden klanten en opdrachtgevers. Op deze pagina ontdek je vijf gratis checklists, waarmee je niets over het hoofd ziet. 

  • Handige en overzichtelijke leidraad voor op de werf 
  • Concrete info om mee aan de slag te gaan
  • Duidelijk en to the point uitgelegd  

Checklist 1: wat controleer je het best vóór je een binnenmuur bepleistert? 

Omdat de kwaliteit van je pleisterwerk onder meer afhangt van de kwaliteit van de ondergrond, is het absoluut aangewezen om zelf een aantal controles uit te voeren voor je aan de slag gaat. 

Download nu

Checklist 2: wanneer is binnenbepleistering ‘schilderklaar’?

Voordat de schilderwerken van start gaan, zal de opdrachtgever de kwaliteit van jouw binnenbepleistering beoordelen. Met deze checklist ga je makkelijk zelf na of je pleisterwerk klaar is om op te leveren.  

Download nu

Checklist 3: wat controleer je het best vóór je een gevel bepleistert? 

Als je een bepleistering op buitenisolatie (ETICS) aanbrengt, controleer je het best de kwaliteit van de ondergrond. Gebruik daarvoor onze checklist: zo ben je zeker dat je rekening houdt met alle voorschriften en aandachtspunten. 

Download nu

Checklist 4: wanneer is een bepleisterde gevel met buitenisolatie klaar voor oplevering?

De opdrachtgever zal beoordelen of jouw bepleistering op buitenisolatie (ETICS) voldoet aan de contractueel overeengekomen eisen. Controleer zelf eerst of je werk wel helemaal klaar en correct is voor oplevering, met behulp van onze checklist.  

Download nu

Checklist 5: onderhoud van een bepleisterde ETICS-gevel  

Het is nodig om ongeveer één keer per jaar de ETICS-gevel te inspecteren om eventuele schade tijdig op te merken en te laten herstellen door een gespecialiseerde firma. Onze checklist over de inspectie van een ETICS-gevel is dan een handig hulpmiddel. 

Download nu

Andere uitdagingen waarbij je hulp kunt gebruiken?  

Buildwise staat klaar met heel wat diensten voor jou als stukadoor.