Naar hoofdinhoud

Het WTCB werd Buildwise: lees er hier alles over.

Opleiding

Kwaliteitskader voor erkenning van luchtdichtheidsmeters | Etterbeek

Inschrijven niet mogelijk!

Wenst u zich te laten erkennen als luchtdichtheidsmeter binnen het kwaliteitskader van BCCA vzw ? Schrijf u dan in voor volgende opleiding.

Organisator: Belgian Construction Quality Society
Sinds 1 januari 2015 dienen luchtdichtheidstesten in het kader van een EPB-aangifte in Vlaanderen uitgevoerd te worden volgens de STS P 71-3. Deze vrijwillige opleiding dient als voorbereiding op de theoretische toets en het praktische examen waarvoor u moet slagen om te kunnen deelnemen aan het kwaliteitskader.
Als neutrale instelling voor inspectie en certificatie in de bouwsector biedt BCCA een kwaliteitskader aan - conform het Ministerieel Besluit van 18 mei 2014 en de STS P 71-3 - voor de erkenning van uitvoerders van luchtdichtheidsmetingen.  Voor de organisatie van de opleidingen die eraan gekoppeld zijn, kan een beroep gedaan worden op BCQS.  Deze vereniging heeft als opdracht de professionelen van de bouwsector die betrokken zijn in een erkennings- of certificatieproces te vormen en te begeleiden.

BCQS vzw is erkend als dienstverlener (pijler "opleiding") voor de KMO-portefeuille van de Vlaamse overheid.  Indien u een kleine of middelgrote onderneming bent, in het Vlaams Gewest gevestigd en bij het Agentschap Innoveren en Ondernemen geregistreerd bent, betekent dit dat u deze opleidingen met een KMO-portefeuille kunt betalen indien de inschrijvingskosten minimum 100 € (excl. BTW) bedragen.  Meer informatie vindt u op www.kmoportefeuille.be.
Deze opleiding wordt erkend door VEKA in het kader van de permanente vorming van de EPB-verslaggevers (totale lesduur is 5u45).  Gelieve uw rijksregisternummer te vermelden (na deelname aan de opleiding : bcqs@bbri.be) indien u gebruik wenst te maken van dit systeem.
 
Worden behandeld:
- Algemene inleiding
- Luchtstroming in gebouwen – basisbegrippen
- EPB en kwaliteitskader voor luchtdichtheid
- STS meettechnische aspecten
- Kwaliteitskader STS en BCCA

De eerstvolgende opleiding met aansluitend theoretische toets is gepland op 14 juni 2022 in de kantoren van BCCA in Brussel (Aarlenstraat 53, 1040 Brussel), 9u tot 18u. Er worden ’s middags broodjes voorzien.
Prijs opleiding: 340 € (excl. BTW) voor BCQS-abonnementhouders en leden van WTCB en 405 € (excl. BTW) voor de andere deelnemers.
Indien er onvoldoende inschrijvingen zijn voor de fysieke opleiding van 14 juni, wordt deze opleiding omgezet naar een vooraf opgenomen opleiding gevolgd door een contactmoment van 1u met de opleiders. De prijs blijft behouden bij de vooraf opgenomen opleiding met vragenuur. De optie om te betalen via KMO-portefeuille vervalt in dat geval. De ingeschrevenen worden per mail op de hoogte gebracht van eventuele wijzigingen.
 
14 juni 2022
Aarlenstraat 53
Etterbeek, België
€ 340,00 voor BCQS-abonnementhouders en leden van WTCB (excl BTW) € 405,00 voor alle andere deelnemers (excl BTW)

Extra informatie

Subsidie via kmo-portefeuille

Je kan niet meer inschrijven voor dit event.