Naar hoofdinhoud

Het WTCB werd Buildwise: lees er hier alles over.

Opleiding

Milieu-impact van biogebaseerde oplossingen: Hoe zit dat nu? | Brussel

Nog 96 plaatsen vrij!
Biosourced materials

Circulaire en biogebaseerde bouw... Zijn ze gunstig voor het milieu en het klimaat? Derdc seminarie in een reeks van 3.

Organisator: Buildwise
De bouwsector is verantwoordelijk voor 40% van de CO2-uitstoot, het gebruik van 50% van alle wereldwijd ontgonnen grondstoffen en 40% van het afval geproduceerd in Europa. 
In het licht hiervan worden ambitieuze doelstellingen vastgesteld om de voetafdruk van de bouwsector te verkleinen en worden verschillende duurzame bouwoplossingen naar voren geschoven. Maar wat is hier van aan? Hoe kan men de milieu-impact van materialen en gebouwen beoordelen? Wat is de milieu-impact van een circulaire oplossing in vergelijking met een niet-circulaire oplossing? Zullen biogebaseerde materialen en oplossingen volstaan om de CO2-uitstoor te verlagen?

Deze reeks van 3 seminaries heeft tot doel antwoorden te geven op deze veelgestelde vragen. Het eerste seminarie is een inleidende sessie over levenscyclusanalyse (LCA) en de milieu-impact van materialen en gebouwen. Deze inzichten vormen de basis voor een beter begrip van de aspecten die aan bod komen in de volgende seminaries, met name de milieu-impact van circulaire en biogebaseerde oplossingen.
 
SEMINARIE 3
Biogebaseerde oplossingen en duurzaam bouwen zijn aan elkaar gelinkt. Labels om deze producten te valoriseren verschijnen, complete bouwsystemen worden ontwikkeld om het gebruik van deze producten te maximaliseren. Maar wat is de impact van deze "natuurlijke" producten, wat zijn de aandachtspunten wanneer men een biogebaseerde oplossing wil implementeren?
Dit seminarie geeft u een beter begrip van de milieu-impact van biogebaseerde oplossingen en de bijzonderheden ervan. Daarnaast worden concrete biogebaseerde oplossingen gepresenteerd waarbij via het beschouwen van de milieu-impact het belang van een globale aanpak wordt aangetoond.
 
Progamma (meer details volgen)
12.30 uOntvangst en lunch
13.30 uOpleiding: Milieu-impact van biogebaseerde oplossingen
14.45 uPauze
15.00 uGetuigenissen uit de praktijk
16.30 uVragen en discussies
17.00 uEinde
 
Dit is een tweetalig event NL-FR met simultaanvertaling.
 
Volg ook:
 
Seminariereeks georganiseerd in samenwerking met Build.Circular en in het kader van de Technologische Dienstverlening C-Tech.
 
08 juni 2023
Avenue des Arts 20
Brussel, België
€ 35,00 Deelnameprijs (excl BTW)

Extra informatie

Geen subsidie

BCB Logo C-Tech An Mice