Naar hoofdinhoud

Het WTCB werd Buildwise: lees er hier alles over.

Opleiding

Naar een betere kwaliteit van betonconstructies | Online

Inschrijven niet mogelijk!

Een foute specificatie van beton kan veel tijd en geld kosten. Het WTCB ontwikkelde daarom de BETON-app en organiseert hierover een webinar (samen met FABA, FEDBETON, FEBELCEM en FEBEX). Hoe specificeer je volgens de geldende normen? En hoe werkt de app?

Organisator: Buildwise
Voor heel wat mensen geldt: "beton is beton".  Maar wie actief is in de bouwwereld, weet wel beter.  Het specificeren van beton voor een bepaalde toepassing op de werf, is delicaat werk.  Jaarlijks zijn er heel wat gevallen van discussie na uitvoering over de kwaliteit van het beton, terwijl de oorzaak vaak ligt bij een verkeerde specificatie.
 
De specificatie moet gebaseerd zijn op de Europese norm NBN EN 206 en zijn Belgische supplement, NBN B 15-001, maar het is niet altijd gemakkelijk om daar de weg in te vinden.  Het WTCB heeft hiervoor een app ontwikkeld, en organiseert daarom vanuit het Technisch Comité "Ruwbouw en algemene aanneming" samen met FABA, FEDBETON, FEBELCEM en FEBEX een online sessie voor architecten, studiebureaus en aannemers.  (29/9 van 14u tot 16u) Op het programma:
 
  • Welkom speech - N. Huybrechts, hoofd van de afdeling Geotechniek, structuren en beton
  • Het belang van een goede specificatie van beton: het perspectief van de architect - J. Beke, FEBEX
  • Meest voorkomende problemen bij betonnen constructies - T. Rondou, WTCB
  • Hoe beton correct specificeren volgens NBN EN 206 en NBN B 15-001? - B. De Schrijver, FEDBETON
  • Voorstelling BETON app - T. Rondou, WTCB
  • Conclusies - P. Dresse, FABA
 
Kan je er niet bij zijn, maar ben je toch geïnteresseerd om de opnames toegestuurd te krijgen? Mail dan naar michael.herremans@bbri.be.
 
29 september 2021

Extra informatie

Geen subsidie

Je kan niet meer inschrijven voor dit event.