Naar hoofdinhoud

Het WTCB werd Buildwise: lees er hier alles over.

Opleiding

Theorie conditiemetingen van gebouwen volgens NEN 2767 | Online

Inschrijven niet mogelijk!
Conditiemetingen

Buildwise organiseert een opleidingscyclus "Conditiemeting van gebouwen volgens NEN 2767". U kan zich inschrijven per module.

Organisator: Buildwise
Gebouwen slijten voortdurend. Ze lopen schade op door gebruik en door blootstelling aan weer en wind. Elke gebouwbeheerder kent de noodzaak van onderhoud en daarmee de behoefte aan objectieve gegevens. In Vlaanderen bestaat er nog geen objectieve norm, in Nederland wel. NEN 2767 is er een instrument dat in deze behoefte voorziet en risico’s kan beperken. Het is een eerste stap naar goede onderhoudsbeheersing. In de conditiemeting vindt het kwalificeren en het kwantificeren van gebreken plaats - nodig voor het beheer en onderhoud van gebouwen en gebouwinstallaties.

De teruglopende conditie van een gebouw kan door onderhoudsingrepen geheel of gedeeltelijk worden gecorrigeerd. Gebeurt dat tijdig, dan kan men hogere kosten vermijden. Steeds meer Belgische gebouwbeheerders gaan aan de slag met deze Nederlandse norm, die dus ook steeds relevanter wordt voor aannemers. Daarom biedt Buildwise een opleidingsdag 'Theorie conditiemeting van gebouwen NEN 2767' aan. Tijdens deze eendaagse onlineopleiding:
  • leert u hoe een objectieve registratie volgens NEN 2767 uitgevoerd moet worden
  • krijgt u inzicht in soorten gebreken en de gebrekenparameters ernst, omvang en intensiteit
  • verwerft u inzicht in de aangetroffen gebreken en hoe deze uitgangspunten zijn voor een prioriteitsstelling: een rangorde in noodzaak van herstel van de aangetroffen gebreken
  • krijgt u inzicht hoe de conditiemeting NEN 2767 het vastgoedbeheer en –beleid ondersteunt.
 
Marc Heijmans van ingenieurs- en organisatieadviesbureau PVM, is docent op deze dag. De opleiding gaat online door op donderdag 2 maart 2023 tussen 09.30 u. en 16.00 u.

Voor vragen: michael.herremans@buildwise.be. De prijs van de opleiding bedraagt 300 euro (excl. btw) voor aannemers-leden van Buildwise, en 400 euro (excl. btw) voor niet-leden van Buildwise. Na inschrijving kunt u kosteloos annuleren tot een week voor het evenement. U kunt voor deze opleiding (6u) een aanvraag indienen voor de KMO-Portefeuille. Ons erkenningsnummer is DV.O110330 (dienstverlener Buildwise). Opgepast: uw aanvraag moet bij Vlaio zijn ingediend binnen de 14 dagen na de opleidingsdag of de start van de opleiding (bij meerdaagse opleidingen).

U kunt de normen NEN 2767-1 en NEN 2767-2 desgewenst bestellen via Conditiemeting - Beheer & onderhoud - Bouw (nen.nl). Uw persoonsgegevens worden door Buildwise in een bestand opgenomen om u te kunnen informeren over hun activiteiten. Overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming van 27 april 2016, kunt u uw gegevens opvragen, laten corrigeren en verwijderen door te mailen naar cursus@buildwise.be.
02 maart 2023
€ 300,00 Aannemers-leden Buildwise € 400,00 Niet-leden Buildwise

Extra informatie

Subsidie via kmo-portefeuille

Je kan niet meer inschrijven voor dit event.