Hoe kunnen virtual en augmented reality mij helpen bij mijn dagelijkse taken?

Terug naar : virtual & augmented reality

Afhankelijk van de projectfase bieden virtuele en augmented reality verschillende voordelen. Tijdens de ontwerp- en reviewfase is virtual reality een krachtige tool voor visualisatie en inspectie, die helpt om een project beter te begrijpen en fouten in een vroeg stadium op te sporen. Als de bouw is gestart, kan augmented reality worden gebruikt om 3D-modellen op de bouwplaats te projecteren om arbeiders te helpen met hun taken. Ontdek hoe deze technologieën je workflow kunnen verbeteren. 

Toepassingen

FAQ - Hoe kunnen virtual en augmented reality mij helpen bij mijn dagelijkse taken?

Wat is het verschil tussen VR en AR?

VR dompelt gebruikers onder in een volledig digitale omgeving, zoals een 3D-model met behulp van een VR-headset. AR verrijkt daarentegen de echte wereld met digitale elementen, zoals 3D-modellen of informatie, bekeken via smartphones, tablets of Mixed Reality-headsets. Voor meer informatie bekijk de pagina ’Wat zijn virtual en augmented reality?’.

Hoe kunnen deze technologieën mij helpen?

VR verbetert de projectcommunicatie en review door een immersieve visualisatie van het project mogelijk te maken. Het is ook een effectief hulpmiddel voor inspecties op afstand en voor het veilig trainen van werknemers.
Op de bouwplaats vergemakkelijkt AR projectbesprekingen en maakt een snelle vergelijking tussen het geplande ontwerp en de lopende werkzaamheden mogelijk. Het helpt werknemers ook bij het oplossen van problemen door deskundige begeleiding op afstand en vereenvoudigt taken door documentatie en instructies te verstrekken.

Hoe kan ik meer leren over VR- en AR-toepassingen in de bouw?

Op deze pagina vindt u een selectie van artikelen (toepassingen) en video's die de meest voorkomende toepassingen van AR en VR in de sector laten zien, met inzichten in verschillende scenario's. Voor een snel overzicht kan je ons boekje ‘Virtual en augmented reality in de bouwsector’. Heb je meer vragen of ben je geïnteresseerd in een live demonstratie, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Contacteer ons!

Indien je vragen hebt over Augemented of Virtual Reality, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder.