OPLEIDING: Is er een opleiding nodig om te kunnen BIMMEN, en zo ja, dien ik dan bijkomend personeel aan te werven?

Thema

Terug naar : faq

Als uw bedrijf activiteiten doet waar modelleren noodzakelijk is om te kunnen werken in BIM, dan dient het personeel dat zal modelleren een grondige opleiding te volgen.

Modelleren impliceert werken met specifieke software. De verschillende softwareleveranciers geven opleidingen. Om als bedrijf een eerste overzicht te krijgen van mogelijke opleidingen om te kunnen modelleren in BIM kan u alvast terecht op de website van CEVORA (www.cevora.be) en op BIMportal.be.

Indien modellezen voldoende is om als bedrijf mee te kunnen draaien in een project waar BIM wordt toegepast, dan is een basisopleiding voldoende.

U kan uw huidig personeel de vereiste opleidingen laten volgen. Het is dus niet per se noodzakelijk dat u nieuwe medewerkers aanwerft.

Indien uw bedrijf vooral prestaties uitvoert in onderaanneming voor één van de projectpartners, bespreek met hen uw intentie om te willen samenwerken in BIM. Zij zullen u zeker kunnen inlichten en/of begeleiden.

OPLEIDING = NOODZAKELIJK MAAR VERSCHILLEND IN FUNCTIE VAN MODELLEREN OF MODELLEZEN

TO DO: BEKIJK BINNEN UW BEDRIJF WIE IN AANMERKING KOMT OM OPLEIDING TE VOLGEN ZODAT U MEE KAN GAAN IN DE GROEIENDE EVOLUTIE VAN BIM