Aansluiting van een hellend dak in 3D

Terug naar : nieuws

Bij de aansluiting van een hellend dak is het belangrijk om de continuïteit van de prestaties te verzekeren. Zeker in de hoek tussen de gevel en het dak is dit vaak een uitdaging. Deze 3D-animatie gidst je stap voor stap door deze aansluitingsdetails. Deze video zoomt in op de hoogte van de hoek tussen de dakvoet en de puntgevel, waardoor je alle details ziet van de verschillende bouwelementen bij een hellend dak.

Animation 3D : les détails de raccord au niveau d'une toiture à versants

Aansluiting tussen hellend dak en spouwmuur

De 2D-bouwdetails voor hellende daken waren al beschikbaar voor bijvoorbeeld het dakschild en de puntgevel.

De moeilijkste klus is echter om de continuïteit van de prestaties te verzekeren in de hoek die gevormd wordt door de gevel en het dak. Maar geen nood, we hebben een 3D-animatie gemaakt die je stap voor stap door dit aansluitingsdetail gidst.

Ben je op zoek naar meer bouwdetails? Neem dan een kijkje in onze uitgebreide databank. Bij het uitwerken van deze bouwdetails werd rekening gehouden met de prestatie-eisen van de nieuwe normen en voorschriften die van toepassing zijn op gebouwen.

Databank Bouwdetails

Over Normen-Antenne Bouwdetails (Smart Connect)

Dit artikel werd opgesteld in het kader van de Normen-Antenne Bouwdetails (Smart Connect), met de steun van de FOD Economie.

Deze Normen-Antenne heeft tot doel om de volledige Belgische bouwsector - en de kmo’s in het bijzonder – te informeren over de verschillende bestaande of in voorbereiding zijnde nationale en Europese product-, reken- of proefnormen binnen een specifiek domein.