Het HAMSTER lab van Buildwise is up and running!

Terug naar : nieuws

Na verschillende jaren van ontwikkeling neemt Buildwise zijn nieuwe hoogwaardige proefpost HAMSTER in gebruik in zijn GreenBizz-laboratoria in hartje Brussel.

 

 

HAMSTER is een bi-klimaatkamer waarin producten, materialen en bouwelementen getest kunnen worden op hun gedrag bij gecontroleerde temperatuurs- en meteorologische omstandigheden.

De proefpost bevat een warme en een koude kamer, waarmee diverse varianten van binnen- en buitenklimaat tegelijk getest kunnen worden.

De voordelen zijn legio, zoals het simuleren van het effect van klimaatveranderingen, evaluatie van de prestatie van de geteste componenten en hun duurzaamheid, testen van thermische isolatie, enz.

 

De ontwikkeling van het HAMSTER-lab werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en van de Europese Unie via het FEDEREFRO-programma en van Innoviris.

Deze prestatie is het resultaat van het werk van Buildwise in samenwerking met ULB, VUB, UCLouvain, ECAM Brussels Engineering School en Greenbizz.brussels.

De ontwikkeling en productie van de proefpost is uitgevoerd door Angelantoni Test Technologies. Ondersteuning bij het ontwerp door Physibel. 

Beleef de opening van dit wereldwijd toonaangevende laboratorium opnieuw via onze aftermovie