De volgende generatie residentiële ventilatie - de natuurlijke luchtstroom aanpassen met gedistribueerde componenten - NudgeFlow

Terug naar : onderzoeksprojecten
NudgeFlow, een intelligent ventilatiesysteem dat de natuurlijke luchtstroom in huis in realtime aanpast om te voldoen aan ogenblikkelijke ventilatiebehoeften.

Bron "Shutterstock"

In de afgelopen jaren zijn de eisen voor woningventilatie geëvolueerd, waardoor de interesse in natuurlijke en hybride gedecentraliseerde ventilatieoplossingen is toegenomen, vooral voor renovaties waar de ruimte voor kanalen beperkt is. Tegen deze achtergrond lanceren we NudgeFlow, een onderzoeksproject gericht op de ontwikkeling van de volgende generatie intelligente ventilatiesystemen. Dit systeem moet zorgen voor een optimale luchtkwaliteit binnenshuis en een lager energieverbruik door de natuurlijke luchtstromingspatronen dynamisch aan te passen zodat ze ogenblikkelijk reageren op de specifieke behoeften van elke leefruimte. Het project omvat de diepgaande wetenschappelijke studie die nodig is om de uitdagingen aan te gaan die gepaard gaan met het ontwerp van deze nieuwe generatie ventilatie. Dit omvat het begrijpen hoe en waar het algemene patroon van de luchtstroming in de woning kan worden 'aangepast', het meten en kalibreren van de prestaties, het creëren van op prestaties gebaseerde ontwerp- en controlestrategieën voor een dergelijk systeem en het integreren van al deze elementen in een technologisch concept.

Onze specifieke doelstellingen omvatten het verbeteren van het inzicht in infiltratiestromen en onstabiele drukverschillen op binnenluchtstromen, het creëren van modellen voor luchtstromen, temperaturen en concentraties in en rond het gebouw en het ontwikkelen van methoden voor het beoordelen van de binnenluchtkwaliteit en de energetische en akoestische prestaties van het systeem.

 

In samenwerking met

Met de steun van

Hebt u vragen over dit project?

Gerelateerde projecten