Nieuwe samenwerkingsmodellen voor kmo's om grondige energie-efficiënte renovaties op te schalen - COSME RENO

Terug naar : onderzoeksprojecten
Geïndustrialiseerde oplossingen zorgen voor het verhogen van de renovatiesnelheid, de kwaliteit, de effectiviteit van energierenovaties en het verkleinen van de prestatiekloof tussen theoretische en praktijk.

Het project COSME Reno promoot en bevordert de energierenovatie-inspanningen van kleine en middelgrote bedrijven (KMO’s). 

Het project bouwt verder op bestaande initiatieven, waaronder die van de transnationale open-sourcebeweging "EnergieSprong" in de EU, die gericht is op het ondersteunen van de prijsverlaging van diepe energie-retrofit-oplossingen, met behulp van prefab-elementen. 

De specifieke doelstellingen van COSME Reno zijn de volgende:  

  1. De verbetering van de samenwerking tussen kmo's die betrokken zijn bij energierenovatieprojecten door de ontwikkeling van samenwerkingsinstrumenten en de creatie van een kmo-tooling academy.
  2. Het bevorderen en activeren van gedeelde investerings- en partnerschapsmogelijkheden voor kmo’s die betrokken zijn bij grondige energierenovatie.
  3. Het verkennen van innovatieve financierings- en garantiemechanismen voor retrofitprojecten.

COSME Reno omvat activiteiten in verschillende landen, namelijk Frankrijk (FR), Nederland (NL), Italië (IT), Litouwen (LT), België (BE) en Duitsland (DE).

 

Ontdek Energiesprong

Onze publicaties over dit onderwerp

Met de steun van

Hebt u vragen over dit project?

Gerelateerde projecten