Optimalisatie en geavanceerde visualisatie van bouwdetails via BIM – 3DBD

Terug naar : onderzoeksprojecten
Warmwaterbereidingssystemen moeten nauwkeurig worden berekend

Bouwdetails zijn essentieel voor bouwprofessionals.  Buildwise is actief betrokken bij de productie en het beheer van deze details, die honderdduizenden keren per jaar worden geraadpleegd op onze website. Deze details geven niet alleen gedetailleerde technische informatie, maar vormen ook een visuele en leesbare bron van informatie afkomstig van onze Technische Voorlichtingen (TV's). 

De huidige situatie biedt een unieke kans om de waarde en toegankelijkheid van deze bouwdetails te versterken. Door te investeren in technologieën zoals 3D-visualisatie, integratie met de gratis online BIM-viewer van Buildwise (BIMio), de ontwikkeling van mobiele toepassingen en het automatisch genereren van 3D-animaties, kan de visualisatie en het gebruiksgemak van de bouwdetails aanzienlijk worden verbeterd. 

Het project 3DBD richt zich op het verbeteren van de consultatie van bouwdetails door de implementatie van verbeterde 3D- en BIM-visualisaties. Door bestaande ideeën en experimenten toe te passen op een subset van 100 bouwdetails, wordt een meer interactieve en inzichtelijke raadplegingservaring gecreëerd. Bovendien wordt het potentieel van BIM-4D onderzocht om de fasering van de werken op een visuele en educatieve manier te illustreren. Het project beoogt ook een gestandaardiseerd werkproces waarbij één bronbestand snel verschillende outputformaten kan genereren. 

 

Het project moet niet alleen de efficiëntie en het gebruiksgemak voor bouwprofessionals verhogen, maar ook de basis vormen voor toekomstige verbeteringen en innovaties. Deze aanpak kan leiden tot een versnelling in de generatie van extra publiceerbare inhoud en heeft het potentieel om nieuwe mogelijkheden voor valorisatie te creëren.

Onze publicaties over het onderwerp

Hebt u vragen over dit onderzoeksproject?

Gerelateerde projecten