Proeftuin drones in de bouw en landbouw - ProeftuinDRONES

Terug naar : onderzoeksprojecten
Drones bieden vandaag al veel eenvoudige en toegankelijke mogelijkheden voor alle bouwprofessionelen

Bron: "Shutterstock"

Gecombineerd met apparatuur zoals camera's, thermische camera's of GPS, kunnen zij al veel taken op het terrein uitvoeren en het werk van bouwprofessionals vergemakkelijken. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om moeilijk toegankelijke zones te inspecteren, om 3D-modellen van het terrein te maken, enz. Deze technologie groeit snel en biedt tal van mogelijkheden. 

Het proeftuinDRONES-project heeft tot doel de efficiëntie te verhogen en de mogelijkheden van de drone-technologie en de vele ontwikkelingen en innovaties die ermee gepaard gaan, onder de aandacht te brengen. Het project richt zich zowel op de bouwsector als op de landbouwsector. Het project wil business cases voorstellen waarvan de bouwstenen gebruikt kunnen worden door een brede groep bedrijven als eindgebruikers van dronetoepassingen. Ook dronebedrijven, technologieleveranciers en piloten behoren tot de doelgroep van het project. Het doel is om kennis te ontwikkelen en ook om een laboratorium en academie te ontwikkelen met betrekking tot het gebruik van drones. Er worden commerciële benaderingen voorgesteld die gebaseerd zijn op de behoeften van de industrie. Deze zijn gebaseerd op de meest geschikte elementen van de dronetechnologie. 

De bouwsector heeft reeds aanleiding gegeven tot een aantal toepassingen met behulp van drones. De belangrijkste uitdaging is om nieuwe toepassingen te kunnen testen en de technologische bouwstenen beschikbaar te maken voor een grote groep kleinere spelers in deze sector. Dit is een manier om kennis te bestendigen en ervoor te zorgen dat bedrijven in de sector gemakkelijk toegang hebben tot deze kennis en zo mee op de drone-trein te kunnen springen

Onze publicaties over het onderwerp

In samenwerking met

Met de steun van

Hebt u vragen over dit onderzoeksproject?

Gerelateerde projecten