Harde muur- en vloerbekledingen

Terug naar : technische comites
De bouwberoepen die vertegenwoordigd zijn in het Technische Comité ‘Harde muur- en vloerbekledingen’ (HMV) zijn tegelzetters, dekvloerders en uitvoerders van vloerisolatie in gespoten polyurethaan. Deze aannemers worden bijgestaan door andere bouwprofessionals zoals architecten, deskundigen en vertegenwoordigers van controlebureaus, de cementnijverheid, mortellijmfabrikanten, ... Publicaties, projecten en studies leggen de focus op de gebruikte materialen voor vloeropbouwen en de uitvoering ervan: harde bekledingen uit keramiek, cementtegels en agglomeraatsteen, alle types dekvloeren en gespoten PUR-vloerisolatie.

Opgericht in 1960

Werkplan

In het werkplan worden de activiteiten van het TC vastgelegd.

Download het werkplan

Leden

Voorzitter: G. Mahaux

Leden: M. Bauters, T. Beernaert, B. Broekaert,
D. Crombez, B. De Pauw, G. De Smet, J. De Smet,
P. De Stobbeleir, D. Dhaese, P. Dresse, S. Hens,
P. Holderick, M. Keulen, G. Langeraert, N. Liessens,
A. Mahaux, M.-M. Mennens, F. Miesse, P. Noe,
W. G. Pardon, G. Ponzo, B. Roten, B. Royaux, J. Storms,
K. Stroobants, J. Strypsteen, A. Tandt, D. Thibaut,
C. Van De Velde, P. Van Erp, D. Van Kerckhove,
E. Van Rumst, L. Vandewiele

Ingenieur-animatoren: T. Vangheel, E. Nguyen

Adviseurs: M. Van Beneden, J. Van den Bossche

Deze lijst met namen wordt ieder jaar aangepast. 

Contact

Gerelateerd nieuws

Over het Comité

De noden van de tegelzetters, de dekvloerders en de uitvoerders van gespoten PUR-vloerisolatie staan centraal bij dit Comité en dit zowel op het vlak van publicaties (Technische Voorlichtingen, technische artikels voor Buildwise Magazine, animatiefilmpjes, webinars, …) als van onderzoek en informatieverspreiding naar de sector. 

Recent verscheen TV 276 over de uitvoering van terrassen en garage-inritten (2021). De komende jaren gaat de aandacht vooral naar de herziening van de TV’s over dekvloeren, waarin de evoluties en innovaties in de sector, maar ook de resultaten van de uitgevoerde onderzoeksprojecten verwerkt worden. In de werkgroep die deze herziening begeleidt, zetelen ook leden van andere TC’s die te maken krijgen met dekvloeren, zoals parketplaatsers, marmerbewerkers, uitvoerders van soepele vloerbekledingen, ... 

Veelvoorkomende problemen op de bouwwerf vormen vaak het uitgangspunt van de publicaties van het TC Harde muur- en vloerbekledingen. Onderwerpen zoals toleranties op ondergronden en op afgewerkte betegelingen, de oorzaken van loskomende tegels, holklinkende betegelingen en verzakkende vloercomplexen komen onder andere aan bod. De focus ligt telkens op de regels van goede praktijk: hoe moet een vakman een bepaald werk uitvoeren om een duurzaam resultaat te behalen?