Schilderwerken en soepele muur- en vloerbekledingen

Terug naar : technische comites
Het TC ‘Schilderwerken en soepele muur- en vloerbekledingen’ is gewijd aan binnen- en buitenafwerkingen (coatings voor muren en vloeren, beits, vernis) en soepele bekledingen (harsgebonden vloerbekledingen en textielvloeren, behang). De groep bestaat voornamelijk uit schilder-aannemers en plaatsers van soepele vloerbekledingen, vertegenwoordigers van federaties (Embuild, Bouwunie en IVP), fabrikanten en beroepsopleidingsorganisaties. Van tijd tot tijd doet het Comité een beroep op andere experten voor aanvullende informatie.

Opgericht in 1960

Werkplan

In het werkplan worden de activiteiten van het TC vastgelegd.

Download het werkplan

Leden

Voorzitter: P. Patyn

Leden: G. Baert, J. Brys, C. Callandt, P. De Roo,
J. Debuf, B. Dethune, E. Fleurinck, L. Gailly, P. Noe,
D. Petta, M. Van Den Branden, D. Van Kerckhove,
D. Van Tricht, L. Vanrenterghem, T. Vrambout, J. Watteyn,
A. Wurman

Ingenieurs-animatoren: E. Cailleux, T. Haerinck

Adviseurs: K. Janssens, T. Rondou

Deze lijst met namen wordt ieder jaar aangepast

Contact

Gerelateerd nieuws

Glaswerken

Over het Comité

Het Comité begeleidt de projecten en studies die ten behoeve van de sector worden uitgevoerd, zowel om in te spelen op de actuele problematiek als het ontwikkelen van praktijken in het kader van een langetermijnvisie. 

Bijzondere aandacht wordt besteed aan het oplossen van terugkerende pathologieën, aan de evaluatie van het gedrag van producten (prestaties, invloed van de ondergrond, verouderingsgedrag, …) en aan onderhoudswerkzaamheden.  Momenteel is het Comité heel actief rond de invloed van vocht op het plaatsen van vloerbekledingen, het onderhoud van houten afwerking en het gedrag van aangebrachte coatings op metselwerk.  Aanbevelingen die voortvloeien uit de verkregen resultaten worden regelmatig via verschillende media (artikels, webinars, animaties/video’s, …) verspreid.  Ze maken het mogelijk te informeren over bepaalde risico’s, bepaalde praktijken te veranderen of oplossingen aan te reiken. 

De aanbevelingen voor het voorbereiden van de oppervlakken (hout, metaal, beton, pleisterwerk, …) en het toepassen van producten worden gebundeld in onze Technische Voorlichtingsnota’s (TV) die het naslagwerk voor de sector vormen.  Enkele voorbeelden: Leidraad voor de goede uitvoering van harsgebonden vloeren (TV 277), Leidraad voor de goede uitvoering van textiele vloerbekledingen (TV 262), Leidraad voor de goede uitvoering van schilderwerken (TV 249), …