Themabeeld bouwprocessen

Bouwprocessen

Wie slimmer wil bouwen, richt zich best op de goede werking van zijn processen - of het nu gaat om het opstellen van een offerte, het bestellen van materialen of het installeren van een dak. Naast de basis bedrijfsprocessen zijn er ook heel wat ondersteunende processen.

Alles wat je moet weten over bouwprocessen

Sommige werkmethoden maken deel uit van je kernactiviteiten (offertes, inkoop, voorbereiding, uitvoering, enz.), terwijl andere eerder ondersteunende processen (administratie, IT) of managementprocessen (bedrijfsstrategie en -sturing) zijn. Wat maakt een proces goed? Processen die goed werken, helpen je klanten door aan hun behoeften te voldoen. 


De beste bedrijven onderscheiden zich door duidelijke en betrouwbare processen te ontwerpen en te implementeren. Het resultaat? Minder brandjes blussen, meer gemoedsrust en meer tijd voor wat echt belangrijk is.

Ik wil meer weten over het standaardiseren van werkmethoden.

Drie thema’s die voor elke aannemer belangrijk zijn

Rekentools

Downloads

E-learning kostprijsberekening

Als bouwbedrijf weet je maar al te goed: concurrentieel zijn en blijven is essentieel om de toekomst te verzekeren in de bouwsector! Je wilt je klant betaalbaar werk aanbieden, maar tegelijk ook prijzen hanteren die zorgen voor een faire en mooie winst.

Om winst te maken is een correcte kostprijsberekening essentieel. Het is de basis voor het bepalen van je offerteprijs aan de klant.

Deze korte introductie zet je op weg om de juiste stappen te zetten richting een winstgevende business.

Contact

Ben je op zoek naar begeleiding voor kostprijsberekening?