Renoveren

Kwaliteitsvol renoveren is niet eenvoudig. Geen twee projecten zijn gelijk! Ben je aannemer, architect of renovatiecoördinator? Dan is deze nieuwe themapagina rond renovatie iets voor jou! Alle relevante informatie over renoveren wordt er gebundeld in één handig overzicht. Maak een diagnose van de bestaande toestand met Renocheck. Krijg toegang tot de gratis online Renovatieacademie. Leer buitenmuren isoleren… langs de binnenkant. Verneem welke bouwdetails gebruikt kunnen worden bij renovatie. En nog zoveel meer! 

Begin met een voorsprong aan je renovatieproject!

Met de gratis online applicatie RenoCheck kun je snel en efficiënt de staat van een woning beoordelen en hou je alle relevante informatie steeds bij de hand.  

Voer alle informatie rechtstreeks in op een smartphone, tablet of laptop. Evalueer tot 13 gebouwonderdelen (zoals hellende daken en buitenwanden). Bij elke stap van de diagnose kun je foto’s nemen of importeren, opmerkingen toevoegen, je observaties op een plan lokaliseren om het type en de ernst van de schade te beoordelen. Genereer automatisch een volledig rapport, dat met andere gebruikers gedeeld kan worden.

Ga naar RenoCheck

RenoCheck? Bekijk het maar!

 

Ben je eerder visueel ingesteld? Neem dan 2 minuten de tijd om deze video te bekijken. Hij vat RenoCheck op heldere wijze voor jou samen!

Renoveren kun je leren!

Wist je dat Buildwise ook een Renovatieacademie heeft? En gratis bovendien? In de Renovatieacademie kun je online en op je eigen tempo verschillende opleidingsmodules volgen. Elke module is maximaal 15’ lang. Deze onderwerpen komen aan bod: 

  • Energetische renovatie (van erfgoed) 
  • Isolatie van binnenmuren 
  • Vocht in gebouwen en de impact op renovatie 
  • Diagnose voor energetische renovatie 
  • Akoestiek en renovatie 

 

Je vindt de video’s van deze opleidingsmodules ook op ons YouTube-kanaal!

 

 

Ga naar Youtube

Energetische renovatie van buitenmuren… langs de binnenkant! 

We staan voor een grote uitdaging: onze gebouwen koolstofneutraal maken. Dat kan alleen door onze gebouwen massaal te isoleren. Er bestaan verschillende technieken om de energieprestaties van gevels te verbeteren.

Eén oplossing is om de muren van binnenuit te isoleren. Maar deze oplossing houdt ook bepaalde risico's in. We vertellen u er alles over in 4 geanimeerde video's:

 

  1. Isolatie van muren langs de binnenzijde 
  2. Diagnose voor het isoleren langs de binnenzijde 
  3. Verschillende binnenisolatiesystemen 
  4. Dampremmende binnenisolatiesystemen (gesloten systemen) 
  5. Isolatie van binnenuit: capillair-actieve isolatiesystemen (open systemen) 

Het zit ‘em in de (bouw)details! 

Een hoog isolatieniveau kan alleen worden bereikt met goed doordachte details, waarbij de isolatie van de verschillende wanden naadloos op aansluit. Wij bieden een breed scala aan bouwkundige details voor renovatie. Verbindingen tussen de isolatie van een hellend dak en een pleistersysteem op buitenisolatie (ETICS) of isolatie van binnenuit, vloerisolatie, verbindingen ter hoogte van raamkozijnen, enz. 

Raadpleeg onze detaildatabase

In deze video kan je al een voorproefje vinden van de bouwdetails

Kwaliteit van de binnenlucht, ook een prioriteit bij renovatie 

Een bevredigende kwaliteit van de binnenlucht vereist een adequate ventilatie van het pand. In nieuwe gebouwen vereist de regelgeving een ventilatiesysteem dat voldoet aan de norm NBN D 50-001. Deze systemen zijn echter niet altijd geschikt voor renovatie! Daarom hebben wij alternatieve systemen bestudeerd die goede resultaten opleveren.  Je kan alles terugvinden in Innovation Paper 41

 

En waarom geen geprefabriceerde systemen? 

De massa-isolatie van onze gebouwen vereist ook innovatieve oplossingen om op grote schaal toe te passen. Dit is het geval met geprefabriceerde omhullende elementen die in de werkplaats kunnen worden geassembleerd en vervolgens op de bestaande structuur van een gebouw kunnen worden bevestigd. Daardoor versnelt het werk ter plaatse en wordt de overlast voor de bewoners beperkt. Lees er alles over in onze Innovation Paper 34.

Renoveren met BE REEL?

Deze pagina kwam tot stand in het kader van BE REEL! Het BE REEL!-project is een door het Europese LIFE programma ondersteund geïntegreerd project. Het wil door middel van een aantal hefbomen een forse impuls geven aan de realisatie van de ambitieuze renovatiestrategieën richting 2050.   

LIFE IP CA 2016 BE REEL! Met steun van het financieringsinstrument LIFE van de Europese Unie.