Buildwise komt met 5 handige checklists voor stukadoors en gevelwerkers om goed vakmanschap te stimuleren!

Terug naar : nieuws

Zaventem, 31 mei 2023 – Buildwise komt met vijf handige checklists voor stukadoors en gevelwerkers om goed vakmanschap te stimuleren. De gratis checklists bevatten een opsomming van de belangrijkste werken en richtlijnen om de kwaliteit van de bepleistering te garanderen. De verschillende checklists behandelen thema’s als “Wat controleer je het best vóór je een binnenmuur bepleistert?”, “Wanneer is binnenbepleistering ‘schilderklaar’?”, “Wat controleer je het best vóór je een gevel bepleistert? ”, “Wanneer is een bepleisterde gevel met buitenisolatie klaar voor oplevering? en “Onderhoud van een bepleisterde ETICS-gevel”. Met deze checklists voor stukadoors en gevelwerkers wil Buildwise de kwaliteit van pleisterwerk van bij de start van de werken tot de oplevering en het onderhoud stimuleren.

Checklist 1: wat controleer je het best vóór je een binnenmuur bepleistert? 

Omdat de kwaliteit van je pleisterwerk onder meer afhangt van de kwaliteit van de ondergrond, is het absoluut aangewezen om zelf een aantal controles uit te voeren voor je aan de slag gaat. 

Checklist 2: wanneer is binnenbepleistering ‘schilderklaar’?

Voordat de schilderwerken van start gaan, zal de opdrachtgever de kwaliteit van jouw binnenbepleistering beoordelen. Met deze checklist ga je makkelijk zelf na of je pleisterwerk klaar is om op te leveren.  

Checklist 3: wat controleer je het best vóór je een gevel bepleistert? 

Als je een bepleistering op buitenisolatie (ETICS) aanbrengt, controleer je het best de kwaliteit van de ondergrond. Gebruik daarvoor onze checklist: zo ben je zeker dat je rekening houdt met alle voorschriften en aandachtspunten. 

Checklist 4: wanneer is een bepleisterde gevel met buitenisolatie klaar voor oplevering?

De opdrachtgever zal beoordelen of jouw bepleistering op buitenisolatie (ETICS) voldoet aan de contractueel overeengekomen eisen. Controleer zelf eerst of je werk wel helemaal klaar en correct is voor oplevering, met behulp van onze checklist.  

Checklist 5: onderhoud van een bepleisterde ETICS-gevel  

Het is nodig om ongeveer één keer per jaar de ETICS-gevel te inspecteren om eventuele schade tijdig op te merken en te laten herstellen door een gespecialiseerde firma. Onze checklist over de inspectie van een ETICS-gevel is dan een handig hulpmiddel. 

“Buildwise wil een gids zijn die goed vakmanschap in de bouwsector stimuleert”, zegt Olivier Vandooren, CEO van Buildwise. “Met onze 5 handige checklists voor stukadoors en gevelwerkers garanderen we mee de kwaliteit van pleisterwerk van bij de start van de werken tot de oplevering en het onderhoud. De praktische checklists laten hen toe om snel en gericht te kunnen werken!”

Download de 5 checklists

Deze checklists kwamen tot stand met de medewerking van Bouwunie, Embuild/NAVAP.