De ‘bijbel’ voor het platte dak

Terug naar : nieuws

Maak kennis met de TV 280, de ‘bijbel’ voor het platte dak! TV 280 is veel meer dan een update van de oude TV 215 - een echte bestseller onder de Buildwise-publicaties. Zo behandelt hij de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van materialen, technieken, normen en eisen, en is hij ook gebaseerd op praktijkervaringen.

Concreet houdt de TV nu veel meer rekening met milieuoverwegingen en met de berekening van windeffecten, en bevat hij een nieuw hoofdstuk ‘Pathologie en een opwaardering van het hoofdstuk ‘Renovatie met vorbeeldscenario’s.

Dankzij onze verschillende publicaties heb je de juiste oplossingen voor jouw projecten ter beschikking - of je nu architect, aannemer of dakwerker bent. 

De basis onder de knie krijgen

 

Wat zijn de aandachtspunten voor het ontwerp en de uitvoering? Voor onderhoud?Hoe zit het met de renovatie van platte daken? Welke eisen zijn in België van toepassing? Wat met de invloed van de wind? Hoe gedraagt het dak zich bij brand? Welke milieuaspecten moeten overwogen worden?

 

Al deze info is terug te vinden in onze TV 280 'Platte daken.'

   

TV 280? Bekijk het maar!

Ben je eerder visueel ingesteld?

Deze video van minder dan een kwartier vat de belangrijkste elementen van de TV 280 voor jou samen!

Er is onder meer aandacht voor de belangrijkste wijzigingen, voor cruciale do’s-and-don’ts en voor mogelijke pathologieën.  

Bijkomende informatie

Pathologie: recurrente problemen herkennen

Welke pathologieën zien we in de praktijk, hoe kunnen we ze in een vroeg stadium opmerken of zelfs voorkomen? Belangrijk, want te laat opgemerkte schade aan platte daken houdt risico’s in voor gebruikers van een gebouw en reparatie gaat bijna altijd gepaard met hoge kosten! 

Een geval apart: verschuiven van de dakopstand van platte daken geïsoleerd met PU-platen

Het verschuiven van de dakopstand van platte daken geïsoleerd met PU-platen is sinds enkele jaren een regelmatig voorkomend verschijnsel.

Het Technisch Comité Dichtingswerken, gevormd door de belangrijkste actoren uit de sector, werkte op basis van een specifiek onderzoeksproject een reeks aanbevelingen uit in dit artikel.

Impact van de wind op platte daken


De werking van de wind op platte daken is complex en roept vaak vragen op. Hoe kan deze impact op een haalbare manier berekend of gecontroleerd worden? Naast hoofdstuk 2 van TV 280 (link) bieden we nog een aantal interessante hulpmiddelen: 

Jouw technisch advies

Heb je een specifieke technische vraag over de restauratie van een erfgoedgebouw? Of wens je dat we ter plaatse komen om onderzoek te verrichten? Dan helpen we jou verder met gericht advies.

Relevante publicaties over platte daken

Nog vragen? Neem contact op met ons Help Center 

Is alles nog niet helemaal duidelijk? Probeer onze online zoekfunctie. Onze ingenieurs staan tot je beschikking voor technisch advies.