Geotechniek

Deze Normen-Antenne informeert je over de normalisatie en regelgeving van geotechniek. Ze is opgesplitst in drie thema's: grondonderzoek en beproeving, ontwerp en uitvoering van bijzondere geotechnische werken.

Normen

Bekijk de bouwnormen die gerelateerd zijn aan de Normen-Antenne 'Geotechniek'.

Ga naar normen

Publicaties

Bekijk de publicaties die gerelateerd zijn aan de Normen-Antenne 'Geotechniek'.

Ga naar publicaties

In de spotlight

Het doel van de Normen-Antenne Geotechniek bestaat erin de sector te informeren over de normalisatie en de regelgeving op het vlak van geotechniek in België.

Deze normen en deze regelgeving kunnen in drie thema's opgesplitst worden:

Naast de normen en publicaties van Buildwise zijn er ook andere wetenschappelijke artikels over het domein van de geotechniek beschikbaar.

Grondonderzoek en beproeving

Voordat er op een terrein gebouwd kan worden, moeten vooraf de eigenschappen van de grond bepaald worden. Hiertoe dient een zogenaamd geotechnisch grondonderzoek uitgevoerd te worden.

Bodemonderzoek en beproeving

Ontwerp

Het gaat om de geotechnische aspecten van de berekening van gebouwen en van de werken van burgerlijke bouwkunde. Het geotechnisch ontwerp heeft te maken met eisen van weerstand, stabiliteit, bruikbaarheid en duurzaamheid van de geotechnische bouwwerken.

Ontwerp

Uitvoering van bijzondere werken

Het gaat om alle uitvoeringstechnieken die aangewend worden bij de uitvoering van de geotechnische bouwwerken: funderingspalen, grondankers, beschoeiingen, jetgrouting, deep soil mixing, ...

Uitvoering van bijzondere werken

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je nog een vraag voor de Normen-Antenne 'Geotechniek'? We staan je graag bij om normen beter te begrijpen en toe te passen.

Contact:

  • Nicolas Denies

Geotechniek - Nieuws