Naar hoofdinhoud

Onze databank met bouwdetails bevat meer dan 450 2D- en 3D-constructiedetails en bouwkundige tekeningen, klaar voor gebruik in jouw plannen. Ontdek het snel!

Innovatieondersteuning

Terug naar onderzoek & innovatie

Innovatieondersteuning

Continu inzetten op en investeren in innovatie is cruciaal om de toekomst en het concurrentievermogen van onze Belgische bouwbedrijven op lange termijn te verzekeren. De term innovatie mag hierbij breed geïnterpreteerd worden: niet alleen nieuwe of vernieuwde producten, maar ook innovatieve materialen, technieken, processen en diensten komen in aanmerking. Binnen Buildwise zijn er in deze context verschillende experten actief die je bouwbedrijf – klein of groot – met raad en daad kunnen bijstaan.

Heb je nood aan eerstelijnsadvies, een begeleide of gerichte doorverwijzing, een oriënterend onderzoek, een beknopte literatuurstudie of een meer diepgaande studie? Wens je informatie over het lanceren en beschermen van uitvindingen?

In al deze gevallen kan je – als kleine, middelgrote of grote bouwonderneming – bij ons terecht!

Dankzij de subsidiërende instanties van de Gewesten kan Buildwise je bedrijf – veelal volledig kosteloos – op de juiste weg helpen. Indien er toch kosten gemaakt moeten worden, bijvoorbeeld omwille van de omvang van het onderzoek, dan maken we je wegwijs in het kluwen van mogelijke subsidies en financiële steunmaatregelen. Het belang van je bedrijf wordt immers centraal geplaatst!

Met Buildwise als innovatiepartner, krijg je meteen ook toegang tot een heel netwerk van relevante en gerenommeerde innovatieadviseurs, kennisinstellingen, onderzoekscentra, subsidiërende overheden … en dit, zowel op BrusselsVlaamsWaals, Belgisch als internationaal (bv. ENBRIECCREDIEEN) niveau.

Contacteer ons

Valérie Pollet
Fabrice de Barquin
Jan Desmyter
Johan Van Dessel

📞 02 655 77 11

Financiële steunmaatregelen

Kmo-portefeuille

In het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest via Boost - Innovation vouchers:

Innoviris

In het Waalse Gewest via Chèques-entreprises:

Chèques-entreprises

C-Tech: Uw partner voor innovatie!

Doe beroep op de kosteloze dienstverlening van C-Tech om jouw ideeën te concretiseren en jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Innovatieondersteuning voor Brusselse bouwprofessionals

Ben je een aannemer, architect, ingenieur, publieke bouwheer, bouwproducent of fabrikant en ben je actief in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest? Heb je een vernieuwend idee dat je wil realiseren of aftoetsen, maar ben je nog op zoek naar technische en/of financiële ondersteuning?

Kortom: ben je één van die creatieve en innovatieve Brusselse ondernemers die - mits een klein duwtje in de rug - de Brusselse bouwsector op weg wil helpen naar een meer duurzame, efficiënte, snelle en groene industrie?