Webtool om de diagnose te maken van te renoveren gebouwen - RenoCheck

Terug naar : onderzoeksprojecten
Een gebouw op de juiste manier renoveren begint met een goede diagnose van de bestaande situatie.

Bron : "Shutterstock"

Voordat je begint met de renovatie van een gebouw, is het cruciaal om de staat ervan in kaart te brengen. Doorgaans gaat een architect of aannemer daarvoor ter plaatse en maakt aantekeningen en foto's bij zijn observaties, zodat hij daarna op kantoor een nauwkeurig verslag van de situatie kan opstellen en de nodige werkzaamheden kan plannen. Als hij of zijn tijdens dat plaatsbezoek zaken over het hoofd ziet, wordt het natuurlijk lastig. RenoCheck is ontwikkeld om de bouwprofessionals bij die taken te faciliteren !

RenoCheck is een gratis webapplicatie ontwikkeld door Buildwise die toegankelijk is via een internetbrowser. Gebruikers kunnen direct informatie invoeren via een smartphone, tablet of computer, waarbij ze het detailniveau kunnen kiezen dat past bij de situatie. De interface bevat zowel een methode voor snelle diagnoses als een meer gedetailleerde benadering. Met de snelle diagnose kun je de toestand van de onderdelen van het gebouw beoordelen, waarbij je ze een score geeft van 1 - uitstekende toestand - tot 3 - slechte, onomkeerbare toestand die actie vereist. Om te helpen bij het kiezen van de juiste score, zijn ze geïllustreerd met voorbeeldfoto's die typerend zijn voor de aangetroffen pathologieën. De gedetailleerde diagnose geeft een vollediger beeld van de 'gezondheid' van elk onderdeel. Het is een adaptieve checklist die de gebruiker door de verschillende stadia leidt. Deze gedetailleerde diagnose maakt een onderscheid tussen schade van mechanische of biologische aard, of schade veroorzaakt door vocht of de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen.

Er kan automatisch een rapport worden gegenereerd en gedeeld met andere gebruikers. In elke fase van de diagnose heeft de gebruiker een aantal opties om de taak te vergemakkelijken. Deze omvatten het importeren, maken en annoteren van foto's, het lokaliseren van observaties en foto's op een plan en het gebruik van een fotobibliotheek om het type en de intensiteit van pathologieën te beoordelen.

Probeer de app RenoCheck uit !

Onze publicaties over dit onderwerp

Meer informatie over normen en regelgevingen op dit gebied

Hebt u vragen over dit project?

Gerelateerde projecten