Groene transitie geeft maatschappelijke waarde aan werken bij Buildwise – collega’s getuigen

Terug naar : over buildwise

De Europese Green Deal brengt heel wat uitdagingen met zich mee, maar bij Buildwise zien we dat vooral als een kans om nog meer in te zetten op innovatie. Met de input van onze experten willen we de bouwsector helpen verduurzamen. Zo creëren we niet alleen een grote meerwaarde voor het imago van de sector, maar ook voor onze eigen medewerkers. Actief bijdragen aan een groenere bouwsector is namelijk een nobele taak, die maatschappelijke waarde geeft aan hun job. 

Duurzaamheid in het hart

HR-manager Mireille Clerc vat mooi samen wat de rebranding betekent voor de medewerkers van Buildwise: “Onze organisatie bestaat 65 jaar en we bouwen voort op een solide basis. Alle collega’s schrijven mee aan ons verhaal, op hun eigen manier, met hun eigen expertise en vanuit hun persoonlijke creativiteit. Samen vormt dat een prachtig geheel. We zijn allemaal ambassadeurs voor Buildwise, zowel binnen de organisatie als daarbuiten, en daar zijn we terecht fier op.”

Om duurzaam te bouwen en te renoveren is innovatie cruciaal. Bij Buildwise willen we onze rol als kennis- en innovatiecentrum daarbij ten volle spelen. Hoe we dat doen? Op verschillende manieren. Lisa Wastiels, hoofd van het team Milieuprestaties, vertelt hoe zij dit concreet maakt: “Wij gaan via onderzoek na hoe we de impact van de bouwsector op het milieu en klimaat kunnen verminderen. Ons team werkt al jaren op dit thema en ik vind het dan ook positief dat Buildwise hier nog meer de nadruk op gaat leggen. Het is belangrijk om als innovatiecentrum een voortrekkersrol te spelen in de sector.” Duurzaamheid ligt Lisa zelf nauw aan het hart en ze vindt het fijn dat ze met haar job dingen in gang kan zetten. “Het is de bedoeling dat we iedereen meekrijgen in het verhaal en de sector helpen vergroenen”, besluit ze. 

Samen alles op alles zetten 

Ook Pauline Dewez van het team Digital Construction draagt op haar manier haar steentje bij: “Ons team gaat na hoe we met nieuwe, digitale technieken, zoals BIM of scans, het bouwproces efficiënter en makkelijker kunnen maken. Daarvoor gaan we op zoek naar oplossingen die we bouwbedrijven kunnen aanreiken. We moeten alles op alles zetten om de uitdagingen van vandaag aan te gaan. Het geeft dan ook een goed gevoel om daar samen met de collega’s onze schouders onder te zetten.” 

Voor Vincent Jadinon, adviseur marketingcommunicatie, is het vooral belangrijk dat Buildwise impact kan hebben op de bouwsector: “Met onze publicaties en andere communicatie mikken we op het juiste doelpubliek, namelijk bouwondernemers. We willen hen duidelijk maken hoe hun dagelijks werk efficiënter kan worden, onder meer door innovatieve technieken in te zetten.” 

Maxime Goossens, labotechnicus, treedt bij: “Onze nieuwe naam maakt het voor bouwondernemers nóg duidelijker dat we er zijn om hen te helpen. We zijn een schouder waarop ze kunnen steunen. In het verleden hebben we al mooie projecten verwezenlijkt, maar we willen het voortaan nog beter doen. We blijven constant evolueren.” 

visual05

Werken bij Buildwise: iets voor jou? 

Wil jij ook graag je schouders onder Buildwise zetten? Dan kan zeker, want we zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s. Ervaren professional of pas afgestudeerd? Bij ons is iedereen welkom.