Banner Acoustic

Akoestiek

Akoestiek is een cruciale factor in het welbevinden van gebruikers van een gebouw. Het is dan ook belangrijk dat hiermee al van in het ontwerp rekening gehouden wordt. Ook aannemers, installateurs en andere specialisten uit de bouw zullen steeds meer vragen krijgen rond akoestiek – zowel bij nieuwbouw als bij renovatie!

Het belang van een goede akoestiek

Op deze pagina krijg je een aantal nuttige handvatten aangereikt waarmee je als bouwprofessional aan de slag kunt. TV 281 biedt je een overzicht van akoestische isolatie tussen woongebouwen. Je krijgt de geldende normen en regelgeving mee, en je kunt je verdiepen in een hele reeks specifieke akoestische topics – voor elk vakgebied in de bouw! Ook kun je opnames van webinars en animatievideo’s bekijken en zijn er rekentools die je kunnen helpen. Er is tot slot ook nog een selectie van bouwgebreken rond akoestiek. 

TV 281: akoestische isolatie tussen woningen

Normen en regelgeving

Ontdek via onze Normen-Antenne de normen en de regionale reglementeringen die gelden rond akoestiek.  

Publicaties

Buildwise ontwikkelde documentatie rond een breed scala aan onderwerpen die te maken hebben met akoestiek. Er zijn publicaties voor zowat alle vakgebieden! 

Webinars

Animaties

Rekentools

Om het de bouwprofessional gemakkelijker te maken, bouwden onze experts verschillende rekentools. Maak kennis met onze tool Gevelisolatie, de Optivent rekentool en het rekenblad rond laagfrequente contactgeluidsisolatie! 

Bouwgebreken

Buildwise heeft een zeer uitgebreide database met relevante bouwgebreken. Heb je een akoestisch probleem op je werf? Dan is de kans groot dat je hier een Bouwgebrek vindt, met daarin niet alleen de oorzaak, maar ook ontwerp- en uitvoeringsprincipes om het probleem te vermijden of te verhelpen.  

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je nog een vraag over ‘akoestiek' ? Hier vind je de meestgestelde vragen en antwoorden.