BIM

‘BIM’ is een veelgehoord concept in de bouw, maar het wordt vaak nog te weinig begrepen en toegepast door de Belgische bedrijven, vooral in kleinere projecten. BIM is een methode om samen te werken, waarbij het structureren en uitwisselen van informatie gebeurt via digitale bouwmodellen.

Drie kernelementen

BIM is een methode om samen te werken waarbij het structureren en uitwisselen van informatie gebeurt via digitale bouwmodellen.

Deze definitie omvat drie kernelementen
• een methode om samen te werken 
• projectinformatie structureren en beheren 
• het begrip “digitaal bouwmodel”

Projectpartners die werken met BIM zijn dus partners die afspreken hoe ze gaan samenwerken en hoe ze informatie gaan uitwisselen via digitale bouwmodellen. 

Downloads en links

Andere nuttige bronnen

BIM agenda

Het Technisch Comité

Het Technisch Comité Digital Construction richt zich op de volledige bouwsector en heeft als doel het gebruik van nieuwe technologieën en met name BIM (Building Information Modeling of 3D-model) in bouwprojecten te bevorderen, ontwikkelen en ondersteunen

Lees meer

De cluster Digital Construction

De Cluster Digital Construction brengt digitale voorlopers binnen de bouwsector samen De nadruk ligt daarbij op procesbeheersing en digitalisering doorheen de hele bouwketen. Samenwerken aan nieuwe referenties en onderling informatie uitwisselen staan binnen de cluster voorop, met als doel samen noden en opportuniteiten te detecteren en verdere acties te lanceren. 

Lees meer