Onderzoeker-ster Bouwmaterialen

Terug naar : onze vacatures

Het labo Bouwmaterialen (MA) voert studies en onderzoek uit naar alle soorten afwerkings- en bouwmaterialen (bepleisteringen, bakstenen, hout, geopolymeren, biogebaseerde materialen …) en focust daarbij vooral op de toepassing in gebouwen en bouwwerken.

Het laboratorium werkt vraaggedreven voor aannemers en bouwprofessionals en staat daartoe in nauw contact met verschillende Technische Comités, die het primaire overlegplatform vormen tussen Buildwise en de sector. Om het team te versterken zijn we op zoek naar een projectleider binnen het labo Bouwmaterialen.

Onderzoek & Innovatie
Limelette (proefstation)
Master of doctoraat
Meer dan 3 jaar ervaring
Onbepaalde duur

Leer jouw innovatiecentrum kennen

Als onderzoekscentrum kijkt Buildwise steeds naar de toekomst opdat de sector zou blijven evolueren en innoveren en vooral kwalitatief en competitief sterk zou staan. Buildwise is opgericht in 1959 door en voor de bouwsector. Over Buildwise - Leer jouw innovatiecentrum kennen.

Het toegepaste onderzoek van het labo Bouwmaterialen bestrijkt vele gebieden, zoals het gedrag van materialen voor de binnen- en buitenafwerking, de duurzaamheid van biogebaseerde materialen en geopolymeren, het gedrag van houtconstructies onder veroudering … Het laboratorium past zijn ervaring ook toe bij de ontwikkeling van innovaties of de optimalisatie van nieuwe producten op vraag van de aannemers en de industrie.

Tevens wordt het labo ingeschakeld om technisch advies te geven op bouwplaatsen (in samenwerking met de afdeling Technisch Advies en Consultancy). Ten slotte draagt het laboratorium actief bij tot normalisatie en het opstellen van publicaties (TV’s, Buildwise-Contact …).

Al deze activiteiten worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met de andere laboratoria en afdelingen van Buildwise en tal van gerenommeerde organisaties in binnen- en buitenland.

Jouw Profiel

 • Je bent in het bezit van een ingenieursdiploma in de bouw, materiaalkunde of architectuur, al dan niet aangevuld met een doctoraat.
 • Je hebt relevante ervaring en een sterke interesse in onderzoek op het gebied van bouw en bouwmaterialen. Meer specifiek heb je affiniteit met het fysieke, mechanische gedrag en de duurzaamheid van bouwmaterialen en hun toepassing.
 • Je hebt ervaring met projectleiding en je beschikt over leidinggevende competenties die je in staat stellen collega’s te motiveren en enthousiasmeren.
 • Je neemt initiatief en beschikt over de nodige dosis creativiteit (onder meer nuttig voor het indienen van, deelnemen aan en uitvoeren van onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten).
 • Je bent gefascineerd door innovatie en vernieuwing, laboratoriumwerk en de ontwikkeling van nieuwe testopstellingen.
 • Je hebt een goede theoretische kennis, maar bent ook geïnteresseerd in de praktische kant van de bouw.
 • Je hebt een grondige kennis van het Frans, Nederlands en Engels. Kennis van het Duits is een bijkomende troef.

Welke Eigenschappen vormen een troef?

 • Je hebt een analytische en kritische geest met een affiniteit voor toegepast onderzoek. Je kan autonoom werken.
 • Je kan analyseren, synthetiseren en communiceren, zowel schriftelijk als mondeling. Je kan je boodschap aanpassen aan je publiek en je doelgroep.
 • Je hebt interesse voor productontwikkeling en innovatie.
 • Je houdt van uitwisseling en interactie met de bouwsector en de klanten in het algemeen.
 • Je beschikt over pedagogische vaardigheden (verspreiding van kennis naar bouwprofessionals).
 • Je houdt van teamwerk en bent flexibel. Je staat open voor samenwerking met interne en externe actoren.

Dit zijn jouw voornaamste taken:

 • Je voert, samen met de leden van het team, onderzoek en ontwikkeling uit op de bovengenoemde werkterreinen van het laboratorium.
 • Je helpt aannemers en fabrikanten bij de ontwikkeling en optimalisatie van innovatieve producten en systemen.
 • Je valoriseert de onderzoeksresultaten en verspreidt de informatie naar de bouwsector door deel te nemen aan werkgroepen, workshops, publicaties en voordrachten.
 • Je ondersteunt het laboratoriumteam bij zijn onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten en zijn kwaliteitsdoelstellingen (ISO 9001 en ISO/IEC 17025).
 • Je geeft directe ondersteuning aan bouwprofessionals door middel van technische assistentie op de werf, in samenwerking met de afdeling Technisch Advies en Consultancy van Buildwise.

Sollicitatieformulier

Werk mee aan Buildwise-verhaal en bezorg ons je cv!
Solliciteer

Meer jobs zoals deze