Research Engineer "Building Envelope"

Terug naar : onze vacatures

Over Buildwise

Als sterk, dynamisch en groeiend onderzoeks- en innovatiecentrum zijn wij steeds op zoek naar nieuwe collega’s die graag willen meewerken aan de toekomst! Europa moet klimaatneutraal worden tegen 2050, ons gebouwenpark staat voor een massale energetische renovatiegolf en circulair bouwen moet verder ontwikkeld worden om het gebruik van eindige hulpbronnen te beperken. Ook de productiviteit van de bouwsector moet de komende jaren sterk toenemen om concurrentieel te blijven. 

Buildwise is opgericht door en voor de bouwsector en heeft als missie om bouwprofessionals te ondersteunen om de kwaliteit, productiviteit en duurzaamheid te verbeteren en de weg vrij te maken voor innovatie op werven en in bouwbedrijven. 

Bij Buildwise zoeken we uitzonderlijke talenten om deze boeiende maatschappelijke en technische opportuniteiten met beide handen te grijpen en een steentje willen bijdragen aan een toekomstige groenere planeet! Of je nu een ervaren professional bent of pas afgestudeerd, je krijgt de kans om samen te werken op innovatieve en uitdagende projecten. 

Onderzoek & Innovatie
Limelette (proefstation)
Master of doctoraat
Meer dan 3 jaar ervaring
Onbepaalde duur

Jouw Missie?

De verschillende laboratoria bestuderen de algemene prestaties van producten, componenten en bouwsystemen. Deze studies worden uitgevoerd als onderdeel van ontwikkelingswerk in samenwerking met bedrijven en andere onderzoekscentra, door middel van onderzoeksprojecten of ter ondersteuning van de afdeling Technische Goedkeuringen. Dankzij de geavanceerde apparatuur is de Unit Building Envelope & Finishing in staat om bouwmaterialen en -elementen te onderzoeken vanaf hun samenstelling tot en met de assemblage, toepassing en prestaties. Doeltoepassingen zijn onder andere interieurafwerking en de buitenschil (gevels, gevelbekleding, dakbedekking, enz.).

Het wetenschappelijk onderzoek dat door de Unit wordt uitgevoerd om deze missie te vervullen, bestrijkt een breed scala aan gebieden, waaronder inbraakwerendheid, brandveiligheid, mechanische weerstand, luchtdoorlatendheid, waterdichtheid, windbestendigheid, etc. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met fabrikanten en installateurs van schrijnwerk en gevelelementen.

Jouw kerntaken? 

·       Je doet onderzoek op verschillende gebieden, zoals de veiligheid van goederen en personen, hoogwaardige gevelelementen, de prestaties van raamaansluitingen op de ruwbouw, dakbedekking, enz.

·      Je ondersteunt fabrikanten bij de ontwikkeling of optimalisatie van hun producten of bouwsystemen.

·       Je biedt directe ondersteuning aan professionals door middel van technische assistentie ter plaatse in samenwerking met de afdeling 'Technisch Advies en Consultancy' van Buildwise.

·       Je promoot onderzoeksresultaten, neemt deel aan verschillende werkgroepen en verspreidt informatie naar de verschillende spelers in de bouwsector via publicaties en conferenties.

Wat verwachten we van jou? 

 • Je hebt een diploma bouwkundig ingenieur, ingénieur-architect, een masterdiploma of een doctoraatsdiploma.
 • Je hebt ervaring, vaardigheden of een uitgesproken belangstelling voor laboratoriumactiviteiten en toegepast onderzoek op het gebied van bouwmaterialen en -technieken.
 • Je houdt van een permanente uitwisseling met professionals uit de bouwsector (technische bijstand en innovatieadvies).
 • Je werkt graag in teamverband.
 • Je hebt een grondige kennis van het Nederlands en een goede kennis van het Frans en spreekt vloeiend Engels of Duits.
 • Je bent geïnteresseerd in toegepast onderzoek en innovatie.
 • Je hebt een analytische geest (deelname aan onderzoeks- en innovatieprojecten) en een gevoel voor communicatie (conferenties, opleidingen, publicaties). Je kan analyseren en synthetiseren.
 • Je bent geïnteresseerd in interactie met de bouwsector en professionals.
 • Je bent geïnteresseerd in de kwaliteitseisen van een geaccrediteerd laboratorium.

Wat mag je van Buildwise verwachten?

 • Een heel gevarieerde en uitdagende job.
 • Een zinvolle werkomgeving voor jezelf, voor de bouwsector en de planeet.
 • Een open, betrokken en diverse werkplek. Waar je de kans hebt om een impact te hebben.
 • Ondersteuning via ons integratieproces, opleidingsmogelijkheden en expert- coaches.
 • Een vast contract en concurrentiële arbeidsvoorwaarden.
 • Flexibele werkuren en een telewerkbeleid voor een goed evenwicht tussen werk en privé. Buildwise hecht veel belang aan welzijn!
 • Je gaat werken vanuit onze locatie te Limelette, maar behoudt de connectie met onze andere zetels.
 • Een vervoersregeling vanaf het treinstation (Ottignies) als je met het openbaar vervoer komt.

Zin om deel uit te maken van het Buildwise-avontuur?

SOLLICITEREN

Meer jobs zoals deze