Bijdragen

De verplichte bijdrage biedt je tal van mogelijkheden, die elders op de website uitgebreid aan bod komen. Maar misschien heb je er ook vragen over? Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt over de bijdrage.

Verplichte bijdrage voor aannemers

Aansluiting bij Buildwise is verplicht voor alle bedrijven in de bouwsector waarvan de aard in de opsomming onder de statuten van Buildwise bepaald is. Ben je in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) ingeschreven als aannemer van één of meer van deze bouwwerkzaamheden? Dan betaal je jaarlijks een verplichte bijdrage aan Buildwise.

Geen aannemer, maar toch interesse in onze publicaties, opleidingen, enz.?
Neem dan een abonnement! Let op, hiervoor moet je eerst een account aanmaken.

Hoeveel bedraagt de jaarlijkse bijdrage?

De bijdrage voor jouw Buildwise-lidmaatschap vind je terug op de factuur die je jaarlijks van Buildwise ontvangt.

Elke onderworpen onderneming, zowel in hoofd- als bijberoep, is jaarlijks minstens een basisbedrag verschuldigd.  

Werk je als zelfstandige zonder personeel in hoofd- of bijberoep? Dan betaal je een basisbedrag, ongeacht het aantal NACE-codes waarvoor je bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen (KBO) bent ingeschreven. 
 

Voor ondernemingen met personeel wordt de jaarlijkse bijdrage als volgt bepaald: een basisbedrag verhoogd met een bedrag berekend op basis van de bruto loonmassa of 1,50 per duizend op de werkelijke uitgevoerde werken van vorig kalenderjaar.   

Het bedrag berekend op basis van de bruto loonmassa wordt als volgt bepaald: de bruto loonmassa (kwartaal 4 kalenderjaar-2 + kwartaal 1 kalenderjaar-1 + kwartaal 2 kalenderjaar-1 + kwartaal 3 kalenderjaar-1), verkregen van de RSZ, wordt vermenigvuldigd met een coëfficiënt afhankelijk van de hoofdactiviteit van de onderneming. 

Wat zijn de voordelen van jouw Buildwise-lidmaatschap?

Als lid geniet je van heel wat voordelen. Hieronder vind je er een aantal. Haal je graag zoveel mogelijk voordeel uit je lidmaatschap? Maak dan jouw account aan!

De voordelen

Neem contact met ons op

Heb je nog vragen over de verplichte bijdrage of over onze abonnementsformules, dan kan je ons bellen tussen 8u30 tot 12u30 op het nummer 02/716.44.11.