Ventilatie bij de renovatie van woongebouwen

Een goede ventilatie in onze gebouwen is essentieel. Het bepaalt in belangrijke mate ons comfort en ons welzijn. Bij renovatie is ventilatie evenwel niet altijd evident. Daarom bundelt Buildwise voor jou al zijn expertise op een overzichtelijke manier!

Terug naar : ventilatie

De uitdaging van ventilatie bij renovatie

Bij de renovatie van een woning is het niet altijd eenvoudig om een ventilatiesysteem te installeren dat in overeenstemming is met de Belgische Ventilatienorm NBN D 50-001. Hierbij spelen verschillende factoren een belangrijke rol, zoals onvoldoende ruimte, de impact van de werken of de kostprijs. De Buildwise Innovation Paper 41: Innovatieve ventilatiesystemen voor woningen in een renovatiecontext reikt verschillende concepten aan om de installatie van een ventilatiesysteem bij renovatie te vergemakkelijken en daarbij de binnenluchtkwaliteit te verbeteren.

 

Ga naar de Innovation Paper 41

Meer weten over het verwezenlijken van een kwaliteitsvol ventilatiesysteem? Neem een kijkje op onze webpagina!

Ontdek alle informatie en tools over het ontwerp, de dimensionering, de indienststelling en het onderhoud op onze webpagina “Basisventilatie in woongebouwen”.

Basisventilatie in woongebouwen

Meer informatie over de huidige normen en regelgeving?

Ontdek alle informatie over de normen en regelgeving op de pagina van onze Normen-Antenne Ventilatie en Indoor Air Quality.

Ventilatie en Indoor Air Quality

Nog vragen?