Buildwise ontvangt “Gouden Baksteen 2020” van Bouwunie!

Terug naar : nieuws

Buildwise heeft vrijdag 31/1 tijdens het jaarlijks gala-event van Bouwunie in ’t Bau-huis te Sint-Niklaas “De Gouden Baksteen” in de wacht gesleept. Bouwunie reikt deze award jaarlijks uit aan een persoonlijkheid, organisatie of instelling die zich uitermate inzet voor de bouwsector.

WTCB ontvangt “Gouden Baksteen 2020” van Bouwunie! - Le CSTC reçoit la ‘Gouden Baksteen 2020’ de la Bouwunie !

“De bouwsector staat voor heel wat evoluties”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie.  “De uitdagingen zijn niet min. Het bouwlandschap is in volle verandering. Denk aan de grote digitaliseringsgolf die op ons afkomt, het circulair bouwen, de energie- en klimaatuitdagingen, nieuwe bouwtechnieken… Buildwise, het onderzoekscentrum van en voor de bouw, heeft hierin pionierswerk verricht en is een van de belangrijke steunpilaren voor onze ondernemers. Hun grote uitdaging is nu om alle kennis en expertise op een begrijpelijke en toepasbare manier te vertalen op maat van onze kmo’s. Onder de leiding van Olivier Vandooren is er het voorbije jaar duidelijk een nieuwe en frisse wind door de organisatie gewaaid. Er is meer oog voor de kmo’s en men communiceert helder. Samen met Buildwise wil Bouwunie hier de volgende jaren op blijven inzetten.”

“Als Buildwise zijn we zeer blij met deze erkenning”, zegt Olivier Vandooren, directeur generaal bij Buildwise. “Het klopt dat we als onderzoekscentrum hard werken om de evoluties in de sector niet enkel op te volgen, maar ze waar mogelijk vóór te zijn. Onze aannemers - klein en groot - hebben nood aan heldere, bruikbare en toegankelijke informatie en tools, waarmee ze in hun dagelijks werk hun voordeel kunnen doen. We proberen die dan ook te leveren aan álle aannemers, met een dienstverlening en communicatie op maat en een permanente aandacht aan de toegevoerde waarde ervan. Met het actieplan ‘Give Me Five’ dat we vorig jaar opgericht hebben, willen we innovatie in de bouwsector en de rol van Buildwise nieuw leven in blazen!”

Wim Van de Sande, secretaris generaal bij Buildwise, wees er nog op dat net zoals Bouwunie Buildwise dienstverlening hoog in het vaandel draagt.  “Onze activiteiten zijn zeer complementair en het ligt dan ook voor de hand dat we deze samenwerking willen stimuleren.  Ons motto is dan ook: alleen kan men misschien wel snel gaan maar samen komen we bovendien verder!”.