Buildwise pakt meest voorkomende vochtproblemen bij daken aan!

Terug naar : nieuws

Zaventem, 25 oktober 2023 – Buildwise, het innovatiecentrum van de bouw, lanceert een nieuwe campagne. Deze keer richt Buildwise zijn blik op de meest voorkomende vochtproblemen bij daken, en hoe je ze aanpakt. Daarvoor ontwikkelde het een handig en overzichtelijk e-book vol praktische tips van bouwexperten om problemen op te lossen én te voorkomen. Het document is gericht op dakdekkers en dakafdichters. Voor het opstellen van dit e-book deed Buildwise o.m. een beroep op de vragen die aannemers de afgelopen jaren neerlegden bij de dienst Technisch Advies van Buildwise. Op die manier werd heel wat werfervaring geïntegreerd. Het gratis e-book werd gerealiseerd in samenwerking met Embuild Connect en Bouwunie. 

Praktische gids over de meest voorkomende vochtproblemen bij daken

Gratis nieuw e-book voor dakdekkers en dakafdichters wil vochtproblemen oplossen én voorkomen.

Vochtproblemen blijven een belangrijke uitdaging bij zowel platte als hellende daken. Dat werd bij Buildwise de afgelopen jaren o.m. duidelijk door de talrijke vragen die binnenkwamen bij de dienst Technisch Advies (ATA). Deze dienst staat aannemers sinds jaar en dag bij in het oplossen van o.a. technische vraagstukken die zich manifesteren op de werf of in bestaande gebouwen. Op basis van de talrijke vragen over vochtproblemen bij daken werd besloten om een campagne uit te werken die specifiek op die problematiek ingaat. Het handige en overzichtelijke e-book dat zo werd ontwikkeld, is gericht op dakdekkers en dakafdichters, maar zal ook andere bouwprofessionals en studenten aanspreken.  

In het e-book wordt dieper ingegaan op drie belangrijke onderwerpen: waterinfiltratie bij hellende en platte daken, condensatie en tot slot bouwvocht in platte daken. Het bundelt daarmee de meest cruciale aandachtspunten voor dakdekkers en dakafdichters, maar reikt ook oplossingen aan. De praktische gids ‘De meest voorkomende vochtproblemen bij daken en hoe ze aan te pakken’ is gratis te downloaden via deze link. 

“Buildwise heeft altijd veel belang gehecht aan goed vakmanschap. Bovendien richten we ons in onze communicatie sinds enkele jaren veel uitdrukkelijker op individuele vakgebieden”, zegt Olivier Vandooren, CEO van Buildwise. “Door onze labo’s (o.m. Isolatie, Dichting en Daken) intensief te laten samenwerken met onze dienst Technisch Advies slagen we erin de specifieke doelgroepen van deze campagne te benaderen met een sterke mix van eigen onderzoeksresultaten en werfervaring”.