COOCK+-projecten: Buildwise zoekt aannemers om samen te innoveren!

Terug naar : nieuws

Buildwise is de ideale innovatiepartner voor bouwbedrijven! Momenteel hebben we 3 COOCK-projecten lopen waarvoor we samen willen werken met onze aannemers. Een overzicht vind je hieronder.

1. Klimaatdaken

Daken kunnen een beduidende bijdrage leveren aan de klimaatproblematiek. Met de recente lancering van het Klimaatdak-protocol wil de sector tegen 2030 van elk plat dak een klimaatdak maken - een multifunctioneel dak dat bijdraagt aan klimaatmitigatie en/of –adaptatie. Buildwise wil samen met partnerorganisaties via een COOCK+-project richtlijnen voor milieuvriendelijke en circulaire daken uitwerken. In dat kader zoekt Buildwise bedrijven die mee innovatieve, optimale en robuuste dakopbouwen, materialen, bouwdetails … willen uitwerken en toepassen. 

 

Meld je aan via research@buildwise.be. Gebruik de code Klimaatdak in je mail!  

Meld je aan

2. AI- en datagedreven werfopvolging en gebouwmonitoring

Artificiële intelligentie kan beelden en datastromen van de werf automatisch analyseren. Camera’s, ‘reality capture’, drones, AI-technologie en cloudgebaseerde dataplatformen helpen data steeds sneller te capteren. Die data kunnen omgezet worden naar dashboards die besluitvorming, ook bij KMO’s, sterk kunnen ondersteunen. 

 

Buildwise wil met zijn partnerorganisaties via een COOCK+-project dit type datagebruik en -analyse bij bouwbedrijven vereenvoudigen, o.m. door concrete voorbeelden uit de praktijk. Er wordt dan ook ingezet op workshops met aannemers, zodat er vanuit hun noden vertrokken wordt. 

 

Meld je aan via research@buildwise.be. Gebruik de code AI/Data in je mail!  

Meld je aan

3. Betere bouwinformatieprocessen met generatieve AI

Generatieve AI (of GenAI) biedt veel mogelijkheden voor het ondersteunen van tijdrovende arbeidsintensieve tekst- en datagerelateerde taken in de bouw, zoals het snel begrijpen van bestekken of technische specificaties, het invullen van formulieren en het aantonen van conformiteit rond kwaliteit, veiligheid en milieu. 

 

De mogelijkheden zijn nog onvoldoende bekend en dus onderbenut. Buildwise lanceert daarom samen met partnerorganisaties een COOCK+-project dat zich richt op de implementatie van generatieve AI en een springplank moet worden voor Vlaamse bouwbedrijven. Die krijgen de kans om hun efficiëntie en effectiviteit te verhogen met demonstraties en workshops over innovatieve en praktische GenAI-oplossingen. 

 

Meld je aan via research@buildwise.be. Gebruik de code GenAI in je mail! 

Meld je aan