Nieuwe -tool Fenestrio bepaalt de prestatieniveaus voor vensters en hun vulpanelen

Terug naar : nieuws

Met FENESTRio kunnen aannemers, architecten en andere bouwprofessionelen de aanbevolen prestatieniveaus voor vensters en hun vulpanelen bepalen conform de normen NBN B 25-002-1 en NBN S 23-002.

Outil charge thermique

Over Normen-Antenne Manueel bediende en aangedreven gevelelementen

Dit artikel werd opgesteld in het kader van de Normen-Antenne Manueel bediende en aangedreven gevelelementen, met de steun van de FOD Economie.

Deze Normen-Antenne heeft tot doel om de volledige Belgische bouwsector - en de kmo’s in het bijzonder – te informeren over de verschillende bestaande of in voorbereiding zijnde nationale en Europese product-, reken- of proefnormen binnen een specifiek domein.

De gloednieuwe Buildwise-tool FENESTRio is nu beschikbaar op onze website. FENESTRio kan zowel op pc, tablet als smartphone geraadpleegd worden, het enige wat men nodig heeft is een internetverbinding.

Met FENESTRio kunnen aannemers, architecten en andere bouwprofessionelen door het beantwoorden van een aantal eenvoudige vragen de door de norm NBN B 25-002-1 aanbevolen prestatieniveaus voor vensters en vulpanelen berekenen. Als de vensters glazen vulpanelen bevatten, kan men met de applicatie ook het breuktype van de beglazing bepalen volgens de norm NBN S 23-002.

Met de resultaten uit de tool kan de gebruiker het meest geschikte venstersysteem voorstellen voor een bepaald bouwproject. Daarenboven wordt de drempel voor het raadplegen van de normatieve documenten NBN B 25-002-1 en NBN S 23-002 een pak lager, dankzij de tool FENESTRio. Het ondersteunt de gebruiker om deze belangrijke normen te leren kennen en helpt misinterpretaties van de eisen en aanbevelingen in de normen te voorkomen.