Webinars verduidelijken belangrijke bouwdetails

Terug naar : nieuws

Nieuwe normen en reglementen leggen steeds meer prestatie-eisen op aan gebouwen, voornamelijk ter hoogte van de bouwdetails. Recent hebben de ingenieurs van Buildwise een aantal virtuele opleidingen (webinars) in elkaar gestoken. Ze verduidelijken detailleringen op een visuele en heldere manier.

De aansluiting van ETICS met harde bekledingen op schrijnwerk

De uitvoering van ETICS gebeurt volgens een delicate techniek met heel wat aandachtspunten. Hoe hou je bovendien rekening met de EPB-aanvaardbaarheid van de bouwknopen en met het akoestische comfort? We bespreken enkele typedetails voor deze aansluiting.

Bekijk deze webinar

Dakdetails bij platte daken: toegang tot een dakterras

De aansluiting van een dakterras zorgt voor tegenstrijdige eisen op het vlak van waterdichtheid en toegankelijkheid. We leggen uit hoe je een waterdichte aansluiting uitvoert in situaties waarin toegankelijkheidseisen van kracht zijn.

Bekijk deze webinar

Do’s-and-dont’s van brandwerende doorvoeringen

Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten bij de uitvoering van brandwerende doorvoeringen? We bespreken de typeoplossingen en de uitvoering van specifieke brandwerende voorzieningen.

Bekijk deze webinar

Delaminatie van multiplex op dakopstanden

We worden regelmatig gecontacteerd voor schadegevallen aan multiplex dat de randen van een plat dak ondersteunt. Deze schade is vaak toe te schrijven aan een verkeerde materiaalkeuze of aan overmatige bevochtiging van de platen.

Bekijk deze webinar

Aansluitingsdetails voor sarkingdaken

Wat zijn de aandachtspunten bij het ontwerp en de uitvoering van een sarkingdak? Deze informatie kan nuttig zijn voor dakdekkers of ontwerpers die voor het eerst een hellend dak langs de buitenkant willen isoleren, of als korte opfrissing van de belangrijkste do’s-and-don’ts.

Bekijk deze webinar

Wil je na het bekijken van deze webinars meer informatie over bouwdetails? Op de pagina van de Normen-Antenne Bouwdetails (Smart Connect) vind je een uitgebreide databank met alle recent door Buildwise ontwikkelde bouwdetails waarin je gemakkelijk kan zoeken. De Normen-Antenne werd in samenwerking met de FOD Economie opgericht om de bouwprofessionelen zo goed mogelijk te informeren.

Over Normen-Antenne Bouwdetails (Smart Connect)

Dit artikel werd opgesteld in het kader van de Normen-Antenne Bouwdetails (Smart Connect), met de steun van de FOD Economie.

Deze Normen-Antenne heeft tot doel om de volledige Belgische bouwsector - en de kmo’s in het bijzonder – te informeren over de verschillende bestaande of in voorbereiding zijnde nationale en Europese product-, reken- of proefnormen binnen een specifiek domein.