De Octrooicel OCBC: Intellectuele Eigendom

Terug naar : nieuws

Ben jij goed op de hoogte van de Intellectuele Eigendom die je bezit? En de waarde ervan?

Dit realiseren is het doel van de Octrooicel OCBC, een dienst van Buildwise die de bouwsector meer bewust wil maken van de rol die Intellectuele Eigendom (IE) speelt. 

La cellule brevets OCBC: des propriétés intellectuelles

Intellectuele Eigendomrechten

Veel bedrijven kennen het IE domein niet of hechten er niet voldoende belang aan. Nochtans heeft élk bedrijf een IE, en door dit niet te valoriseren of te erkennen lopen ze het risico de IE-rechten (IER) van andere organisaties te schenden.

Om dit potentieel probleem te voorkomen, biedt de Dienst Intellectuele Eigendom (DIE) van de SPF Economie sinds 15 mei een gratis doorlichting aan voor Belgische ondernemingen. Deze controle wordt uitgevoerd door experten van de Prediagnostische dienst, geselecteerd door de DIE.

De doorlichting zelf duurt ongeveer een halve dag. Achteraf krijgt het bedrijf een overzicht van alle IER waarover het beschikt - of zou kunnen beschikken - zodat het zich beter kan wapenen tegen eventuele schendingen.

Een volledige beschrijving van deze dienst, het aanvraagdocument en de lijst van de experten waaruit je kan kiezen kan je vinden via deze link.

Onze adviseurs staan voor je klaar!

Lees meer over prediagnostische dienst voor intellectuele eigendom