Video: Aansluitingsdetail van een dakterras

Terug naar : nieuws

Het aansluiten van een dakterras is best een moeilijke klus. Je moet immers de prestatiecriteria van waterdichtheid en toegankelijkheid met elkaar verzoenen. Deze video gidst je stap voor stap door de verschillende aansluitingsdetails.

Video: Aansluitingsdetail van een dakterras - Vidéo : Détail de raccord au niveau d’une toiture-terrasse

Een dakterras moet aan verschillende eisen voldoen. De aansluitingen moeten water- en luchtdicht zijn, zonder koudebruggen of akoestische lekken. Maar dit zijn niet de enige criteria: de opstandhoogte tussen binnen en buiten blijft best beperkt, zodat je dakterras toegankelijk blijft.Deze 3D-animatie visualiseert deze bouwknoop en is gebaseerd op de 2D-details 37 en 45 uit Technische Voorlichting 244.Je vindt een uitgebreide databank met bouwdetails waarin je gemakkelijk kan zoeken op de Normen-Antenne Bouwdetails (Smart Connect). Deze werd in samenwerking met de FOD Economie opgericht om de bouwprofessionelen zo goed mogelijk te informeren. Nieuwe normen en reglementen leggen immers steeds meer prestatie-eisen op aan gebouwen, voornamelijk ter hoogte van de bouwdetails.

Databank bouwdetails
Aansluitingsdetail van een dakterras

Over Normen-Antenne Bouwdetails (Smart Connect)

Dit artikel werd opgesteld in het kader van de Normen-Antenne Bouwdetails (Smart Connect), met de steun van de FOD Economie.

Deze Normen-Antenne heeft tot doel om de volledige Belgische bouwsector - en de kmo’s in het bijzonder – te informeren over de verschillende bestaande of in voorbereiding zijnde nationale en Europese product-, reken- of proefnormen binnen een specifiek domein.