Mineralogie en microstructuur

Terug naar : laboratoria
Dankzij zijn geavanceerde uitrusting en zijn expertise is het laboratorium Mineralogie en microstructuur actief op vele vlakken zoals de identificatie en de karakterisering van bouwmaterialen, het onderzoek van schadebeelden en de beoordeling van de verweringsgraad van materialen (natuursteen, metselwerk, beton ...).

Lithotheek

Dit laboratorium beschikt over een lithotheek die meer dan 2.500 natuurstenen slijpplaatjes bevat! Dankzij deze lithotheek en zijn expertise is het laboratorium in staat om het overgrote deel van de Belgische en buitenlandse natuursteensoorten die op de Belgische bouwmarkt beschikbaar zijn, te identificeren.

Lithotheek

Contacteer dit labo

Neem contact op met het labo Mineralogie en microstructuur (Dominique Nicaise)

+ 32 (0) 2 655 77 11

Over dit laboratorium

Dit laboratorium beschikt over een lithotheek die meer dan 2.500 natuurstenen slijpplaatjes bevat! Dankzij deze lithotheek en zijn expertise is het laboratorium in staat om het overgrote deel van de Belgische en buitenlandse natuursteensoorten die op de Belgische bouwmarkt beschikbaar zijn, te identificeren. Accurate kennis over de steensoort is belangrijk, zodat men kan inschatten of deze geschikt is voor de beoogde toepassing. Op grond van deze informatie kan men niet alleen de mechanische eigenschappen beoordelen, maar ook de vorstweerstand.

Bij beton worden de analyses meestal uitgevoerd om de gebruikte bestanddelen (cement, granulaten ...) te onderscheiden, om beschadigingen te onderzoeken (bv. betonschade door alkali-silicareacties, sulfaataantastingen ...) of om de oorzaken van de delaminatie van gepolierde betonvloeren te bepalen.

Optische microscoop die gebruikt wordt voor de analyse van slijpplaatjes.
Optische microscoop die gebruikt wordt voor de analyse van slijpplaatjes.