Geautomatiseerde inspectie van infrastructuur aan de hand van drones - Autodrone

Terug naar : onderzoeksprojecten
Hoe kan de inspectie van infrastructuur aan de hand van drones verder worden geautomatiseerd door bestaande technologieën te verbeteren.

Alhoewel er een groeiende vraag is naar een efficiënte inspectie van infrastructuur en deze kan ingevuld worden door middel van drones voorzien van camera’s, blijft het aantal uitgevoerde volledig geautomatiseerde drone inspecties tot op heden zeer beperkt. Het huidig potentieel van gecertificeerde drone piloten blijft onderbenut door het gebrek aan kennis over beeldcaptatie en beeldverwerking en het potentieel dat geautomatiseerde drone-inspecties bieden.

Aan de hand van een vijftal type drone inspecties worden de noden onderzocht om efficiënter inspecties en detecties te kunnen uitvoeren. 
Op basis hiervan worden tools ontwikkeld die uitvoerig worden getest aan de hand van deze cases. 
Van elk van deze drone–inspectie case studies wordt waar mogelijk een demonstratievideo en een rapport opgemaakt. Deze worden beschikbaar gesteld op een projectwebsite, verspreid via sociale media en aan de gebruikersgroep in detail toegelicht. 

Een open source software toolchain voor geautomatiseerde schadedetectie en -opvolging van complexe 3D structuren wordt gerealiseerd ten dienste van drone servicebedrijven met een beperkte programmeerervaring. 

Door het aanwenden van de projectresultaten kunnen dronepiloten een meer kwaliteitsvolle, betrouwbare, herhaalbare en tijds- en kostenefficiënte manier aanbieden. 

In samenwerking met

Met de steun van

Hebt u vragen over dit onderzoeksproject ?

Gerelateerde projecten